Ljubimac Delija već dugo je na drugom kraju sveta! Ninković jasan: Zvezdo, ako hoćeš titulu, zna se šta moraš da uradiš

08.01.2022

09:05

0

U Sidneju je od 2015. godine

Ljubimac Delija već dugo je na drugom kraju sveta! Ninković jasan: Zvezdo, ako hoćeš titulu, zna se šta moraš da uradiš
20131223mmNinkov04 - Copyright MN Press

Miloš Ninković je u Sidneju još od leta 2015.godine. Prošao je mnogo toga sa ekipom iz australijske A lige, ali mu se zemlja svidela. I nameravao je da sa suprugom i troje dece ostane i kada "okači kopačke o klin". Ipak, neke stvari su se promenile u državi, što nam je otkrio u prvom delu intervjua, vezanom za Novaka Đokovića. I one mu se ne dopadaju.

U razgovoru za 24sedam, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, pričao je o sadašnjem, ali i bivšem klubu, reprezentaciji Srbije, Božiću daleko od domovine, ali o koroni sa kojom je imao i manjih problema.

- Ozdravio sam, sada je bolje. Prva dva dana mi je bilo loše, ali generalno se tako osećam i kada imam ovaj običan grip. Nisam na primer izgubio čula ukusa i mirisa, ali sam zbog pozitivnog testa morao sedam dana da provedem u izolaciji - rekao je na početku razgovora za 24sedam Ninković.

Bilo je dosta odlaganja u A ligi?

- Ma da... Svi su zaraženi. Mislim da je danas oko 35 hiljada novih slučajeva u državi. Ne znam šta da kažem o situaciji. Totalni je haos, koliko sam čuo nema više ni PCR testova. Pravo da vam kažem, ne znam ni koji je soj i koliko ih više i ima.

Kakva je situacija konkretno u klubu?

- Nama su sve utakmice odložene. Zaražena su nam oba pomoćnika, sedam igrača. Trebalo bi u sredu da igramo utakmicu Kupa, ali ja ne znam kako ćemo to da izvedemo. Njih šest se vraća sutra iz izolacije, tako da će, ako sve bude u redu imati samo dva dana za trening. Ja sam pre tri dana izašao iz izolacije i prva dva dana, baš sam se osećao loše na treninzima. Očigledno je potrebno malo vremena da se vrati čovek u normalu i kondiciju.

Šta da kažem, videćemo da li ćemo uopšte i da igramo.

 

 

Ove sezone, Sidnej je krenuo loše, a zatim ste se ipak vratili koliko-toliko pobedama, pa je dosadašnji učinak 2-2-2 ?

- Početak lige je pomeren, a dve nedelje pre starta sezone, ja osetim bol u kolenu, Luk Bratan se povredi, prednji ukršteni ligamenti, za njega je sezona gotova, Kosta Barabaruses se povredi, Džejms Donaki se povredi... Mnogo igrača se iz prve postave povredilo. Tako da smo kuburili sa povredama, pa i nije bilo rezultata.

Onda smo se malo vratili, pobedili Mekartur i Velington i onda se desi taj prekid zbog korone. Tako da će ova sezona biti posebna. Na primer, Melburn je imao 11 zaraženih. Više nema ni termina za odlaganje, i utakmice jednostavno moraju da se igraju. Dešavaće se da ljudi koji izađu iz izolacije, moraće na teren, praktično bez treninga.

Ove sezone, ko bude imao najmanje zaraženih, taj će i da bude najveći favorit.

Koliko pratite Crvenu zvezdu?

- Kada god mogu, zbog razlike u vremenu, i fudbal i košarku.

MN Press
 

Partizan u prolećni deo sezone ulazi sa pet bodova više. Da li je nadoknadiv toliki minus?

- Koliko znam, čekaju nas još dva Večita derbija (jedan je u plej-ofu). Ako Zvezda misli da ponovo uzme titulu, mora da pobedi tada. Izbora nema, to mora da se dobije, ako želimo da budemo prvaci. I što je najvažnije, ne sme da gubi "male" utakmice. Baš u tim mečevima se gubi ili osvaja titula. Sumnjam da će i Partizan moći da prođe sa svim pobedama, jer će i oni igrati u Evropi, u Ligi konferencija.

Eto, sada imamo situaciju, posle nekoliko sezona da Zvezda zaostaje pet bodova. Ipak je tolika prednost za našu ligu stvarno velika. Nije mala... Videćemo.

Božić, kao i uvek, u krugu porodice

Kako ste proveli Božić?

- Naravno, prvo u crkvi, a onda u društvu kumova, u kućnoj varijanti. Bili smo na ručku, a na celu situaciju uticala je i korona. Nismo mogli da se okupimo u nešto većem broju - objasnio je Ninković.

Kako komentarišete uspeh reprezentacije Srbije i šta joj predviđate na Mondijalu u Kataru?

- Piksi (selektor Dragan Stojković) je od početka zračio optimizmom i van terena i na terenu. I to je i prenosio na igrače. To je bitno. Već sam rekao, sam plasman je već neverovatan uspeh. Imaju kvalitet da urade nešto veliko na Svetskom prvenstvu i možda je njihova šansa veća, u odnosu na neke ranije generacije.

Naravno, ima tu još mnogo faktora. Zavisiće od eventualnih povreda, forme igrača u klubovima... Ne treba ni praviti euforiju. Vidim priča se o polufinalu, finalu... To pričamo pred svako veliko takmičenje. Kada je moja generacija išla u Južnu Afriku (2010.)... Da smo imali malo više sreće, bila bi nam otvorena vrata ka četvrtfinalu. Imali bismo Ameriku, pa Urugvaj... I te utakmice bi i mogle da se dobiju. Ali ta utakmica sa Australijom u grupi je odredila dalji tok. To je svima nama najveća mrlja u karijeri.

Ali, kažem, mislim da ova generacija može dosta da uradi. Koliko god pričaju da sreća nije faktor, jeste i to veliki. Pogledajte Hrvate na prošlom Mondijalu. Tek su u finalu naišli na jaču selekciju, na Francuze. Voleo bih da nam se taj žreb otvori. E, šta će tu da bude, videćemo... Ne bih toliko da prognoziram.

MN Press
 

Kakvi su planovi za budućnost? Koliko ćemo još da gledamo Miloša Ninkovića na terenu?

- Plan nisam menjao, igraću dokle god se budem dobro osećao. Ali, samo su se sada neke stvari promenile za budućnost. Ranije sam bio više za opciju da ostanemo ovde, i posle karijere, ali se sada mnogo toga promenilo. Baš ću dobro da razmislim, ali iskreno mislim da sam već doneo odluku (smeh). Ali, hajde da sačekamo. Uskoro će ovde biti izbori, pa se možda nešto i promeni.

Šta ste poželeli u ovoj 2022. godini?

- Standardno, zdravlje i da Novak izađe iz pritvora. Samo da budemo živi i zdravi, jer ovo više nije normalno. Da ova bude bolja, jer ova iza nas je bila užasna. Ni ne verujem da može ova pred nama da bude gora, mada nikad se ne zna - zaključio je Ninković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike