Sergej je Lacio! Maestralni Srbin sa dva gola i asistencijom doneo bod Rimljanima u fenomenalnom meču

06.01.2022

22:10

0

Ko zna gde bi Rimljani bili bez fantastičnog Srbina...

Sergej je Lacio! Maestralni Srbin sa dva gola i asistencijom doneo bod Rimljanima u fenomenalnom meču
Tan2022-1-6_165859740_0 - Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Lacio je na poluvremenu danas gubio 1:2, ali je zahvaljujući fantastičnom Sergeju Milinković-Saviću uspeo da “iščupa” bod protiv raspoloženog Empolija u 20. kolu Serije A. 

Posle sjajnih 90 minuta, Lacio-Empoli 3:3

Ovo je bila prva utakmica oba tima u novoj godini, a publika je imala šta da vidi, jer su rivali igrali odličan meč, prepn drame, ali i spornih odluka. 

Lacio je već posle osam minuta bio u problemu u Rimu. Empoli je vrlo brzo poveo, golovima u 6. i 8. minutu. Prvi je iz penala dao Nedim Bajrami, da bi Šimon Žurkovski brzo povećao na 2:0.  

I tek tada je Lacio počeo da igra i krenuo je na sve ili ništa. Već posle 14 minuta igre je postigao gol. SMS je sjajno pronašao ikonu Lacija Ćira Imobilea za 1:2

Nisu uspeli domaći da dođu do izjednačenja do poluvremena, ali mu je to pošlo za rukom u 66. minutu. Tada je Felipe Anderson pronašao Srbina – prelep centaršut i još lepši gol Sergeja.  

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Lacio je posle izjednačenja “poleteo”, napadao je svim silama, nekoliko je puta tražio penal, samo da bi Empoli preko Federika Di Frančeska ponovo došao do vođstva. 

E, onda je Lacio zatresao mrežu, ali gol nije priznat jer je VAR procenio da je Patrik igrao rukom. Nedugo potom usledio je penal za Lacio, ali ga je Imobile promašio, to jest Vikari je fenomenalno odbranio.  

Ali, drami tu nije bio kraj. Igralo se sedam minuta nadoknade, a u četvrtom je SMS postigao još jedan gol!

 Na kraju je ostalo 3:3, mada se može reći da Lacio ima za čime da žali. 

Nerešeno je bilo i u derbiju kola, jer su Juventus i Napoli odigrali 1:1. Očajna sezona Juventusa tako i dalje traje. Da su pobedili, mogli su da dođu na samo tri boda zaostatka za mestom koje vodi u Ligu šampiona.  

Iako je Juventus imao inicijativu, Napoli je prvi poveo, preko Drisa Mertensa. To nije poremetilo ritam crno-belih, koji su došli do izjednačenja u 54. minutu preko Federika Kijeze.  

Milan je u još jednom derbiju pobedio Romu 3:1. “Vučica” je meč završila sa devetoricom igrača, a trijumf je mogao da bude ubedljiviji da Zlatan Ibrahimović nije promašio penal. 

Serija A, 20. kolo

Četvrtak:

Sampdorija - Kaljari 1:2 
Lacio - Empoli 3:3 
Specija - Verona 1:2 
Sasuolo - Đenova 1:1 
Milan - Roma 3:1
Juventus - Napoli 1:1 

Odloženo:

Bolonja – Inter
Atalanta – Torino
Salernitana – Venecija
Fjorentina – Udineze

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike