Zvezda je veliki klub, pa su i varnice velike! Stanković bi "izbrisao" samo remi sa Radnikom

31.12.2021

13:35

0

Autor: 24sedam

Šef struke crveno-belih sumirao godinu na izmaku

Zvezda je veliki klub, pa su i varnice velike! Stanković bi "izbrisao" samo remi sa Radnikom
Copyright MN Press

Dejan Stanković je već dve godine na klupi Crvene zvezde, a godina na izmaku bila je veoma burna. Bilo je uspeha, kao što su dupla kruna, a sve je "začinjeno" plasmanom u osminu finala Lige Evrope. Ali, bilo je i "varnica", posebno pred kraj kalendarske godine. Pre svega, mislimo na sukob koji je postojao na relaciji Stanković - Milan Borjan. Tada je kapiten i golman i najavio odlazak.

Sada, doduše indirektno, šef struke prvaka Srbije je pričao o pomenutom sukobu u svlačionici.

- I treba da budu varnice kada je jaka svlačionica. Ja sam uvek za to. Veliki klub, velika očekivanja, velike su i varnice. Te varnice treba uvek da ostanu u svlačionici. Meni se sviđa kada je reakcija, znači da nam je svima krivo. Ako ne uspemo da pobedimo, znači da nam je svima krivo. Bilo bi baš teško i ružno da se svi istuširamo, da svako ode kući kao da ništa nije bilo i da se pređe lagano preko nekog neuspeha i nepobeđene utakmice.

Jednostavno gde je jaka svlačionica, treba da budu i jake varnice, ali da ostanemo grupa kao što jesmo i da idemo napred, da se izvuku pouke, da se izvuku greške, da se ojača kao grupa, a mi smo to toliko puta i pokazali. Što se tiče toga, ja ne brinem nikako. Jaka je i dalje grupa, jaka je svlačionica i treba da bude tako - kazao je u intervjuu za Telegraf, uz napomenu da je postojao dogovor da se ne postavlja direktno pitanje o sukobu.

Kako je navedeno, klub se već izjasnio o svemu, pa Stanković nije hteo dodatno da objašnjava.

Veliki problem bio je i remi sa Radnikom, koji je po svemu sudeći bio i razlog tenzija.

- Niko nije računao na taj rezultat sa Surdulicom, ja sam iskren i kažem, to je nešto na šta nismo računali. Biće teže, teži put, ali ne i nemoguć. Smatram da će se Crvena zvezda i te kako pitati do kraja prvenstva. Imamo derbi kod nas kući, koji će doći ubrzo već u februaru, posle te utakmice možemo da vidimo gde smo i šta smo, tako da, pitamo se i dalje.

Pitamo se i dalje i nećemo odustati. Ja bih rekao, da zaokružim odgovor, da je taj nerešen rezultat protiv Surdulice jedino što bih promenio, ostalo mora da se prihvati, ali na ovo nismo računali.

Uskoro će početi i pripreme za nastavak sezone, pa se Stanković dotakao i igračkog kadra.

- Ja sam zadovoljan ovim što imam. Dolazi nam sada i špic Ohi koji je momak koji se dosta dobro pokazao u Skandinaviji, ja se nadam da će nastaviti sa takvim igrama i u našem dresu, nema razloga da ne bude tako. On će imati lep odmor, proći će dobre pripreme. Imamo igrača koje čekamo da eksplodiraju, kao što je Pipo Falko, koji je fenomenalan, i koji može još mnogo da da Crvenoj zvezdi, eto to je nova energija.

Videćemo, ne može da se radi remont neki na polusezoni, tek kada se završi sezona, kada se sve sabere i oduzme, kada se vidi da li su ispunjeni zacrtani ciljevi, tek tada može da se kaže. U ovom trenutku, radimo sa ovim što imamo da izvučemo najbolje i nećemo odustati, to je sigurno - objasnio je strateg Zvezde koji je između ostalog učinjeno u dve godine sumirao u nekoliko rečenica.

- Nekad je bilo dobro, nekad je moglo bolje, nekad je moglo i gore. Kada bih zaokružio sve, ja sam zadovoljan, pogotovo što je ova sezona još u toku, nije kraj priče, tek imamo utakmice gde možemo da ispišemo istoriju Zvezde, ja to stalno podvlačim. Nekoliko puta smo to i uspeli, nećemo se na tome zaustaviti. Opet kada sagledam sve, zadovoljan sam svim učinjenim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike