Najgledaniji TV prenosi u Srbiji 2021: Potpuna dominacija jedne utakmice, nema ko je nije gledao!

30.12.2021

09:53

0

Autor: 24sedam

Podaci o TV prenosima Arena sport kanala

Najgledaniji TV prenosi u Srbiji 2021: Potpuna dominacija jedne utakmice, nema ko je nije gledao!
katai - Copyright MN Press

Svaka čast engleskoj Premijer ligi, Ligi šampiona i ostalim takmičenjima koja planeti priređuju spektakularne utakmice iz nedelje u nedelju, ali srpskim ljubiteljima sporta ništa nije privlačno kao fudbalski večiti derbi.

Prema merenjima agencije "Nielsen" derbi u kojem su se fudbaleri Crvene zvezde i Partizana borili za pehar pobednika Kupa Srbije na stadionu "Rajko Mitić" bio je najgledaniji sportski događaj u 2021. godini iz bogate ponude prenosa Arena Sport TV.

Te večeri 25. maja čak 29,06 odsto od ukupnog audotorijuma sedelo je uz male ekrane gledajući prenos finala iz kojeg su crveno-beli izašli kao pobednici posle serije penala (4:3).

MN Press
Lazar Marković između El Fardu Bena i Milana Gajića

Na drugom mestu po gledanosti iz ponude Arene Sport, prema istom izvoru, je bio večiti derbi u Superligi - čak 17,52 odsto, dok je Liga šampiona i meč Pari Sen Žermena i Bajerna na "Parku prinčeva"  treći sa 16,01 odsto publike.

Dokaz da se domaći fudbal voli i gleda je i četvrto mesto za prenos iz Subotice duela Spartaka i Crvene zvezde koji je pratilo neverovatnih 15,79 odsto gledalaca u zemlji. Takođe, samo zagrevanje za finale Kupa Srbije, emisija Studio Arene Sport pratilo je 14,35 odsto publike, dok se finale teniskog "Tennis Challenger Belgrade" sa svojih 12,71 odsto gledanosti jedini uspeo da umeša u ovaj fudbalski niz živih prenosa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike