Finiks pokorio Los Anđeles: Sansi na korak od velikog finala NBA

27.06.2021

06:57 >> 07:41

0

Autor: Milan Nastić

Tim iz Arizone slavio protiv Klipersa sa 84:80

Finiks pokorio Los Anđeles: Sansi na korak od velikog finala NBA
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill/

Finiks je na korak od velikog finala NBA posle 28 godina. Klub iz Arizone pobedio Kliperse u Los Anđelesu sa 84:80 (29:20, 21:16, 19:30, 15:14), čime su napravili brejk i tako im je potreban još jedan trijumf da stignu do velikog uspeha, koji čekaju skoro tri decenije.

Utakmicu je obeležila velika borba, sa obe strane, mali broj poena, kao da se igrala evropska košarka, u kojem su se bolje snašli Sansi.

Pročitajte još

Finiks je zasluženo napravio brejk u Stejps Centru, tokom čitavog meča bili su u vođstvu, kontrolisali igru, a pre svega to se odnosi na prvo poluvreme gde su totalno dominirali.

Na odmor su otišli sa plus 14 (50:36). Međutim, Klipersi se nisu predavali polako smanjivali prednost i pred početak poslednje četvrtine uspeli da se vrate u igru.

Čak su uspeli da se približe na pola poena zaostatka (79:78), navijači su očekivali da će njihova ekipa uspeti da pobedi i izjednači u finalnoj seriji, ali uspeli su gosti da izdrže pritisak i na kraju stignu do trijumfa i tako naprave veliki korak ka finalu NBA.

Tim iz Arizone je do pobede predvodio Devin Buker sa 25 poena, takođe veliki doprinos imao je Deandro Ejton sa 22 koša, i čak 22 skoka, što je možda bilo i presudno u četvrtom meču finala Zapadne konferencije.

U poraženom timu, Pol Džordž je meč završio sa 23, dok je Redži Dželson duel završio sa 20.

Očigledno da izostanak Kavaja Lenarda dosta utiče na igru Klipersa, i tim iz Los Anđelesa očigledno nije isti sa njim ili kad igraju bez njega.

Peta utakmica igra se u noći između ponedeljka i utorka od tri časa posle ponoći.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike