Filipovski i Perkins znaju recept za pobedu u Parizu

18.01.2021

12:54 >> 15:18

0

Autor: M. R.

Crno-beli sutra od 20.45 igraju protiv Metropolitana

Filipovski i Perkins znaju recept za pobedu u Parizu
Copyright MN Press

Na startu Top 16 faze Evrokupa košarkaši Partizana su pobedili Trento, a u drugom kolu ih, bar po onome što je do sada pokazano, čeka mnogo teži zadatak. Rival je u utorak od 20.45 ekipa Metropolitana, koja je otvorila ovu fazu pobedom protiv Lokomotive u Krasnodaru.

Crno-beli su u subotu doživeli poraz od Budućnosti u Podgorici, dan kasnije su se vratili za Beograd, a već danas su ranim jutarnjim letom otputovali za Pariz.

Okrećemo se novim izazovima i očekivanja od ove utakmice su da pre svega damo svoj maksimum – jasan je trener Partizana Saša Filipovski. – Metropolitan je ekipa koja je u prvom kolu iznenadila Lokomotivu iz Krasnodara, u utakmici koju su odigrali zrelo i jako. Imaju dobru ekipu i pokazali su visok kvalitet. Ako odigramo borbeno i mudro, imamo šansu i možemo ih iznenaditi. Čeka nas izazov, u Top 16 fazi takmičenja nema loših ekipa i daćemo sve od sebe da odigramo na visokom nivou.

Pročitajte još

Trener Partizana dobro zna šta njegovi izabranici treba da urade da bi došli do trijumfa.

Francuska ekipa se pojačala sa plejmejkerom Stolom, koji ima brz šut za tri poena, stoga moramo da na njemu odigramo dobru odbranu. Sa druge strane, imaju brze i jake igrače ispod koša, brzi su u tranziciji i napadaju jedan na jedan. Igraju košarku koja je mešavina francuske košarke i sistema igre koji je uspostavio trener Zdovc. Naša šansa je u dobroj odbrani, skoku u napadu, da igramo maksimalno timski i da sve igrače uključimo u igru – zaključio je Filipovski.

Plejmejker Džoš Perkins je pokazao na dve utakmice da može da podigne nivo igre crno-belih, pa se u timu nadaju da će tako biti i protiv Francuza.

– Metropolitans je još jedan kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i sa razlogom igraju u Top 16. Ovaj meč je još jedan test za nas, ali mu se radujemo. Ključ za pobedu biće timska odbrana, zajednička timska igra, kroz koju ćemo sprovesti u delo trenerovu strategiju za ovu utakmicu. Moramo da igramo jedni sa drugima i jedni za druge i to će nas dovesti do pobede – poručio je Perkins.

Francuski Metropolitan sa klupe vodi slovenački stručnjak Jure Zdovc, a glavna pokretačka snaga u igri je bivši igrač Partizana Entoni Braun. U drugu fazu su se plasirali posle osvojenog prvog mesta u grupi B. Iza njih je ostala španska Unikaha, kao i Mornar i Budućnost. Do sada se Partizan i Metropolitan nikada nisu sastajali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike