Esports tenis na Rolan Garos! Francuski savez otvorio kvalifikacije, mogu svi da učestvuju

07.03.2024

18:40

0

Napredak esportsa i u "belom sportu"

Esports tenis na Rolan Garos! Francuski savez otvorio kvalifikacije, mogu svi da učestvuju
Ilustracija - Copyright RUR/Wildlife Studios

Francuska teniska federacija je zvanično najavila novi Roland-Garros eSeries u saradnji sa Renoom, tenisku esports turnir u igri Tennis Clash. Ovo će biti sedma iteracija ovog događaja. Turnir će se održati 25. maja.

Nakon početne runde otvorenih kvalifikacija, osam igrača će se takmičiti za nagradni fond od 5000 evra, uživo u prostorijama Francuske teniske federacije tokom trajanja Rolan Garosa.

Pored igrača koji će se plasirati putem otvorenih kvalifikacija, u finalnoj fazi su rezervisana mesta za još dva takmičara. Jedan od njih će biti profesionalni teniser Žil Simon, koji je bio jedan od komentatora na prošlogodišnjem Roland-Garros eSeries događaju.

RUR/Roland Garros
 

Roland-Garros eSeries prvi put je održan 2018. godine sa ciljem da se tenis, kao tradicionalni sport, prevede u esport. Prema izveštaju izdavača, na kvalifikacijama za prošlogodišnji turnir se takmičilo više od 400.000 igrača u igri Tennis Clash, koja navodno beleži oko pet miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

Što se tiče tenisa i esporta, da podsetimo da se u novembru prošle godine Danil Medvedev se pridružio vlasničkoj grupi američke esports organizacije M80.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike