Počinju kvalifikacije za 16. Svetski Esports Šampionat – Prijavi se i učestvuj!

03.03.2024

14:23

0

Autor: P.K.

Srbija od osnivanja turnira učestvuje na njemu, a sada ide sa velikim ambicijama

Počinju kvalifikacije za 16. Svetski Esports Šampionat – Prijavi se i učestvuj!
Igre za ovogodišnji IeSF - Copyright RuR/IeSF

Prijave za nacionalne kvalifikacije su uveliko u toku!

Kako piše RUR, od 11. do 19. novembra 2024. godine najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije i deo impozantnog nagradnog fonda.

Na ovom prestižnom događaju će učestvovati i Srbija koja se na svetskom esports prvenstvu takmiči od njegovog osnivanja, tačnije 12. godina.

Ovo će biti 16. po redu Svetski Esports Šampionat (WEC24) u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IESF).

IESF je nedavno otkrio listu esports naslova koji će se igrati na 16. Svetskom Esports Šampionatu: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE.

Za razliku od prethodnih godina, na WEC24 se neće igrati Tekken. Međutim, IeSF je ovom prilikom po prvi put najavio ženski MLBB turnir, koji će se ove godine igrati uz ženski Counter-Strike 2 turnir.

- Nastavak saradnje sa izdavačima ovih igara neizmerno doprinosi kvalitetu turnira. Nakon nezaboravnih takmičenja koja smo ranije imali sa ovim naslovima, sigurni smo da ova godina neće biti izuzetak. Igrači jedva čekaju da se takmiče i da pokažu svoje veštine na ovogodišnjem Svetskom Prvenstvu u Esportu – za nacionalne kvalifikacije imamo rekordnih 130 prijavljenih zemalja - rekao je esports menadžer u sklopu federacije, Igor Nedeski.

Prijave za nacionalne kvalifikacije su već uveliko u toku. Svim prijavama i dodatnim informacijama možete pristupiti putem ovog linka. Osim eFootball-a, nacionalni šampioni u svim ostalim naslovima će na putu do svetskog prvenstva prvo morati da se dokažu i na regionalnim kvalifikacijama.

Prvo će se održati kvalifikacije za PUBG Mobile, tačnije 23. marta. Kao i prethodnih godine, kvalifikacije za Srbiju će organizovati Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

U septembru 2023. godine zvanično je zatvoren 15. IeSF šampionat u Rumuniji, koji je okupio preko 100 nacija na najvećem esports takmičenju na svetu. Ceremoniji je prisustvovalo na stotinu ljubitelja video igara, esportista, delegata i zvaničnika međunarodne federacije.

Pored spektakularnog vatrometa, održana je svečana dodela medalja, tokom koje su igračima srpske CS:GO reprezentacije uručene bronzane medalje za osvojeno treće mesto. Tada je proglašen i pobednik po najboljem ukupnom plasmanu, reprezentacija Filipina. Srbija je ostvarila veliki uspeh u Rumuniji, ali ove godine idemo po zlato!

Live prenos svih domaćih turnira emitovaće se na Klan RUR YouTube kanalu putem koga možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike