League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta

19.01.2024

18:21

0

Na zapadu (i istoku) ništa novo

League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta
LoL Splash Screen - Copyright RUR/Riot Games

U godini za nama su se održali mnogi internacionalni turniri u najvećim esports naslovima na svetu, kao što su Valorant, Dota 2, Rocket League, CS:GO i League of Legends.

Sa fenomenalnim događajima i napetim mečevima, uživali smo uz naše omiljene ekipe, ali jedan naslov se posebno istakao po gledanosti – LoL.

Prema statistikama sa stranice Esports Charts, League of Legends je prošle godine zapravo imao blag pad u prosečnoj gledanosti, ali je postavio novi rekord za pik gledanosti u istoriji esporta, u velikom finalu Worlds šampionata koje je ispratilo 6,4 miliona navijača.

Drugo mesto zauzeo je Mobile Legends: Bang Bang sa pikom gledanosti od 5,07 miliona, treće Counter-Strike sa 1,53 miliona, četvrto Dota 2 sa 1,44 miliona i peto Valorant sa 1,44 miliona pregleda.

RUR/Esports Charts
 

LoL i MLBB imaju masivan broj igrača, posebno u Aziji, tako da je logično što imaju i najveći broj navijača. Counter-Strike i Dota su tu od ranih 2000-ih i imaju veoma posvećene fanove, tako da će se uvek naći u "top 5". Valorant je, s druge strane, jedan od najmlađih esportova, tako da nas ne iznenađuje što je zauzeo "samo" peto mesto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike