CS:GO Major se isplatio! Prodajom stikera igrači i organizacije zaradili preko 110 miliona dolara!

13.01.2024

00:44

0

Organizacija i igrači ostvarili ubedljivo najveće prihode

CS:GO Major se isplatio! Prodajom stikera igrači i organizacije zaradili preko 110 miliona dolara!
Ima šta da se slavi - Copyright printscreen/rur.rs/blast

Možda poslednji CS:GO Major nije uzbudljiv kao neki ranije, ali prema najnovijim informacijama koje kruže mrežama, nema sumnje da je Major posle kojeg su organizacije i igrači ostvarili ubedljivo najveću zaradu!

Pored velikog nagradnog fonda koji sa sobom nosi svaki Counter Strike Major turnir, veliki izvor zarade donose stikeri, tj. nalepnice, od čije prodaje zarađuje pre svega Valve, ali i organizacije i igrači, koji dobijaju procenat.

U 2019. godini, Valve je otkrio da su nalepnice sa StarLadder Majora Berlinu donele preko 11 miliona dolara timovima i igračima koji su učestvovali. Igra je od tada nastavila da raste, pa se i ta isplata drastično povećala. Major u Stokholmu i Antverpenu igračima su doneli preko 70 miliona dolara, napisao je u svom blogu Valve tokom proslave desetogodišnjice igre.

Ipak, kako navodi HLTV i Dust2, poslednji Major (BLAST Paris Major) je uspeo da nadmaši cifru od 110 miliona dolara! Iako nisu svi igrači i timovi ostvarili istu zaradu, ovo je svakako neverovatna brojka, zbog čega je toliko važno za svaki tim da se plasira na prestižni turnir! U proseku svaki tim je zaradio 4,5 miliona, a igrač 250.000 dolara!

Polako se bližimo prvom CS2 Majoru ikada, pa će biti zanimljivo videti da li će rekord ponovo biti oboren.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike