Diablo 4 dolazi na Steam

06.10.2023

13:27

0

Diablo 4 je privukao veliki pažnju kada je objavljen pre nekoliko meseci

Diablo 4 dolazi na Steam
Copyright Blizzard Entertainment

Samo četiri meseca nakon objavljivanja Blizzard je spreman da napravi pomalo očajnički potez i da Diablo 4, najnoviji nastavak čuvenog serijala, dovede na Steam!

Iako je sam Blizzard ovo predstavio kao veoma pozitivnu vest, što na neki način i jeste, činjenica da još jednu svoju popularnu igru prebacuju na drugu platformu, pokazuje da je američka kompanija pamtila i bolje dane. Diablo 4 je privukao veliki pažnju kada je objavljen pre nekoliko meseci, ali manjkom zabavnog sadržaja, igrači su ubrzo napustili igru sa velikim razočarenjem.

Ako ste neko ko čeka da igra stigne na Steam, onda nećete mnogo čekati je su potvrdili da će izaći već 17. oktobra. Diablo IV na Steamu će podržavati cross-platform sistem, što znači da ćete moći da se susretnete sa igračima koji igraju preko Battle.net-a, Xbox-a i Playstationa. Takođe će biti igriv i na Steam Decku.

Lansiranje Diablo 4 na Steam-u će se poklopiti sa početkom Season of Blood, druge sezone igre za koju se Blizzard nada da će ispraviti haos koji je napravila prethodna. The Season of the Malignant, kao što je poznato, nije dobro prošla među igračima. Reakcija je bila dovoljno loša da je Blizzard održao hitan prenos u kojem je menadžer zajednice Adam Flečer priznao da promene koje je uneo predsezonski patch "nisu zabavne", dodajući: "Ne planiramo da pravimo ovakav patch ikada više ."

OW2 se nije proslavio na Steamu, jer trenutno beleži Overwhelmingly Negative ocenu, što nije nešto što i jedan developer želi da čuje. To je još jedan razlog zbog kojeg sam siguran da Blizzard nije oduševljen što mora da pravi ovakav potez, ali ako im to donese veliki broj novih igrača, verujem da se neće buniti.

Planirate li da pružite novu šansu Diablu ako druga sezone ispravi greške koje je napravila prva?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike