Srpska Dota 2 reprezentacija izlazi na megdan Turskoj! Pobednik ide u Rijad na GEG2023!

23.09.2023

00:44

0

Obe ekipe prošle grupnu fazu bez izgubljenog meča, tako da nas sigurno čeka zanimljiv duel

Srpska Dota 2 reprezentacija izlazi na megdan Turskoj! Pobednik ide u Rijad na GEG2023!
Srbija vs Turska - Copyright printscreen/rur.rs

U toku su regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski Global Esports Games šampionat, koji će se ove godine održati u Rijadu. Proteklog vikenda se odigrala grupna faza, kao i prva runda plejofa, gde se Srbija dokazala kao ubedljivo najbolja ekipa u svojoj grupi.

Naši momci su se takmičili u grupi sa Slovačkom, Ukrajinom i Litvanijom. Imali smo malu olakšicu na samom početku kvalifikacija u subotu, pošto je Slovačka reprezentacija predala prvi meč.

Nakon ove ”besplatne pobede”, odigrali prvi pravi meč protiv reprezentacije Ukrajine. Naši momci su bili vrlo ubedljivi u ovom duelu, pošto su upisali još jednu pobedu sa rezultatom 2-0. Dominacija se nastavila i u poslednjem meču grupne faze protiv Litvanije, koju smo takođe pobedili sa rezultatom 2-0, kao i u prvoj rundi plejofa, gde smo savladali Švedsku. Kao i prethodne, i ovaj meč smo odigrali bez i jedne greške.

Sada ulazimo u završnicu kvalifikacija. Od 17:00 časova nas čeka meč sa Turskom, koji će odlučiti koja ekipa će se plasirati za ovogodišnji Global Esports Games šampionat. Ako ovaj duel pođe po zlu, i dalje imamo još jednu šansu – ako pobedimo u lower bracket meču, i dalje idemo u Rijad! U ovom meču ćemo se susresti sa Švedskom ili Izraelom.

Naša PUBG MOBILE reprezentacija je već obezbedila plasman za turnir. Sledećeg vikenda u akciju kreće Roksa, a narednog Homeboy.

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike