Valve prelomio, ukinuo DPC!

19.09.2023

16:20

0

Budućnost profesionalne Dota 2 scene je neizvesna

Valve prelomio, ukinuo DPC!
Ilustracija - Copyright RuR/Valve

Valve je sinoć objavio vest koja je šokirala sve ljubitelje Dote 2. Naime, Dota Pro Circuit (DPC), zvanična profesionalna liga koja je aktivna od 2017. godine, od danas više ne postoji. Evo šta je Valve imao da kaže na ovu temu:

- Iako je DPC uneo stabilnost u scenu i javno definisao koji timovi će učestvovati na Internationalu, smatramo da je svet profesionalne Dote 2 postao dosadan i sterilan. Organizatori su postali previše fokusirani na naše uslove, pravila i tehnikalije kao što su broj timova, strimovi za različita govorna područja i format turnira. To je u redu, ali u poslednjih nekoliko godina nije bilo gotovo nikakvih inovacija. Pre DPC-a, svi turniri su bili haotičniji, ali isto tako i slobodniji i mnogo, mnogo zabavniji za sve. Profesionalna scena je tada bila mnogo zdravija. Zato smo odlučili da se udaljimo od ovog sistema – DPC 2023 je poslednja DPC sezona.

Ovo je veoma drastičan potez od Valve-a. Iako se mnogim fanovima i profesionalnim igračima ovaj sistem nije dopao, ipak im je pružao neku stabilnost, pogotovo tier 2 ekipama. Za sada nismo sigurni šta Gejb i kompanija planiraju za sledeću godinu.

Detaljno ćemo vam objasniti šta planiramo za sledeću sezonu i kako će funkcionisati pozivnice za TI, ali tek sledeće godine. Već smo krenuli da radimo na Internationalu 2024, ali sada moramo da se fokusiramo na ovogodišnji - zaključuje Valve.

Iako je Valve ukinuo DPC, ESL i dalje planira da na sezonskom nivou organizuje svoju ligu – ESLProTour.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike