Misfits Gaming prodao svoj LEC slot, napušta profesionalni LoL

28.07.2022

16:34

0

Iako će napustiti profesionalnu League of Legends scenu, organizacija će nastaviti da podržava svoj Valorant sastav

Misfits Gaming prodao svoj LEC slot, napušta profesionalni LoL
Screenshot 2022-07-28 at 18.28.45 - Copyright Misfits Gaming

Posle šest godina u LEC-u, Misfits Gaming je zvanično napustio ligu i prodao svoje mesto španskoj esports organizaciji Team Heretics, piše portal "Rur.rs"

Na veliku žalost njihovih navijača, Misfits Gaming ne samo da je prodao svoj LEC slot, već će napustiti i francusku ligu LFL do kraja 2022. godine. Iako će napustiti profesionalnu League of Legends scenu, organizacija će nastaviti da podržava svoj Valorant sastav, Misfits Black, i da se takmiči u Overwatch ligi sa ekipom Florida Mayhem, kao i Call of Duty ligi sa Florida Mutineers.

Izvršni direktor Misfits Gaming-a je u zvaničnom saopštenju izjavio ”da je ovo bila izuzetno teška odluka, ali da je siguran da je organizacija napravila pravi izbor sa Team Heretics.”

Osnovan u avgustu 2016. godine od strane Horhea „Goorgo“ Orehudoa, Heretics je pokušao da uđe u EU LCS 2017, ali nije uspeo da se kvalifikuje. Takmičili su se na više različitih manjih turnira pre nego što su se prošlog proleća konačno pridružili LVP-u. Poslednji split su završili na osmom mestu, dok u trenutnom imaju daleko više uspeha.

Misfits su se 2017. godine pridružili EU LCS-u sa postavom poznatih evropskih igrača, kao što su top laner Alphari, mid laner PowerOfEvil, AD carry Hans sama, i korejski support IgNar. Ta godina je takođe bila jedna od najuspešnijih u istoriji organizacije – došli su do Summer Split 2017 finala, i osvojili 5-8. mesto na Worlds šampionatu 2017.

Misftis su od tada nekoliko puta menjali sastav – 2019. godine su doveli igrače kao što su sOAZ, FEBIVEN i GorillA, ali tim nažalost nikada nije dostigao željene rezultate.

Organizacija je ove godine imala svoje svetle tačke, kada je Lucjan “Shlatan” Ahmad prošlog proleća osvojio nagradu Rookie of the Split, dok je Vincent “Vetheo” Berrie osvojio MVP nagradu. Tim sa Astralisom i Fnatic-om trenutno deli 6. mesto u ligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike