Džajić raspalio maštu navijačima Zvezde: Ne brinem se da li Stanković ostaje, a ni za pojačanja

10.04.2021

20:40

0

Autor: D. B.

Počasni predsednik crveno-belih o učinku trenera, pobedi u derbiju i timu za novu sezonu

Džajić raspalio maštu navijačima Zvezde: Ne brinem se da li Stanković ostaje, a ni za pojačanja
Copyright MN Press

Kada Dragan Džajić priča, navijači Crvene zvezde sa pažnjom slušaju. I uvek imaju šta da čuju.

Počasni predsednik crveno-belih i živa legenda kluba iz Ljutice Bogdana ovaj put je govorio o treneru njegovog kluba Dejanu Stankoviću, pobedi u 164. večitom derbiju, ali i o tome kako će izgledati tim za sezonu 2021/2022.

Pre svega Džajić se prisetio vremena kada je Dejan kao klinac stigao u Zvezdu.

– Sećam se toga, kako da se ne sećam. Dejan je došao u Crvenu zvezdu kao dete i vrlo brzo je shvatio svu veličinu kluba. Rastao je u njemu, identifikovao se i tako se formirao kao ličnost. Žao mi je samo što nije kao fudbaler ostao još duže u Zvezdi, međutim tada je bilo teško vreme, vladala je velika besparica i mi smo morali kao mladog da ga prodamo u Lacio – počeo je priču za “Kurir” Dragan Džajić.

MN Press

Potom je Džajić govorio o emocijama koje je Stanković pokazao posle pobede u 164. večitom derbiju, njegovog prvog trijumfa nad Partizanom u ulozi trenera.

– Utakmica je bila bitna za Crvenu zvezdu, bez obzira na ishod. To je derbi, stvorila se atmosfera da ne može da se “bije” Partizan… To je najveća utakmica na ovim prostorima i dobro je što smo je dobili. Sve čestitke svima u klubu, a posebno treneru Stankoviću. Njega bih istakao. Ne samo zbog pobede, jer se i njemu stvarao veliki pritisak. Navijači su silno želeli da dobijemo utakmicu, a to onda otežava situaciju. Dejanove zasluge za trijumf u derbiju su velike! Isto tako i to što smo na prvom mestu i što imamo toliko pobeda. Što smo nadomak nove titule, a ona je najvažnija, što možemo da igramo finale Kupa Srbije. Naravno ne smem da zaboravim ljude koji vode klub i igrače, ali Dejana moram da istaknem. Znam za priče odranije vezano za njega, bilo je tu dosta onih koji su sumnjali u njega, ali je on to na pravi način demantovao. Potvrdio se i više od toga, a to je veoma važno. Setimo se kako je vodio ekipu u Evropi, kako je rastao sa njom. Nesrećno smo ispali od Milana. Nezasluženo, jer nismo izgubili nijednu od dve utakmice.

MN Press

Džajić je od prvog Stankovićevog dana na klupi Zvezde pokazao da veruje u mladog trenera.

– Znam Dejana još iz vremena kad je bio dečak. Rekao sam već, brzo je otišao iz Zvezde, takvo je vreme bilo. Dejan reaguje emotivno, to je sportski. On dobro oseća Zvezdu, zna šta treba da uradi u svakom trenutku. I kad Zvezda igra dobro i kad igra slabo. Zna od koga prima pohvale i šta to znači za njega. Drago mi je što je zvezdaš i što postiže ovakve rezultate. I što ga imamo. Deki je naše blago! Apsolutno zaslužuje poštovanje, jer nije lako pobeđivati u nizu. Bilo je uspešnih trenera i pre njega, ali ovo je njegova prva godina. To ne treba zaboraviti.

Crvena zvezda ima 12 bodova prednosti nad Partizanom, titula je praktično već osvojena.

– Uvek sam razmišljao da je svaka sledeća utakmica najvažnija. To je neka moja filozofija. A, to vidim, radi i Dejan. I to je jedino ispravno. Jeste 12 bodova velika prednost, nadomak smo titule, ali Crvena zvezda je veliki klub i traži drugačije ophođenje. Prvo Ivanjica. Tamo sada treba da potvrdimo sve ovo iz derbija. Ne treba da se žuri, atmosfera je dobra, nema opuštanja. Ko nije bio u Zvezdi to ne može da oseti i zna. A Deki zna! Zvezda je institucija. Uvek se očekuje da pobediš i da uvek budeš prvi.

MN Press

A da li bi navijači trebalo da brinu zbog toga što se pojavila priča da Sampdorija želi da dovede Stankovića.

– Čuo sam da ima interesovanja iz Italije za našeg trenera, ali sam video i izjavu našeg direktora Zvezdana Terzića. Ne znam detalje, zaista. Moguće je da tu ima nešto, ali voleo bih da Dejan ostane u Crvenoj zvezdi. Mislim da hoće.

Pobeda nad Partizanom prija Džajiću, ali mu je i nešto drugo izuzetno jasno

Dobili smo Partizan, nismo pobedili Real u finalu Lige šampiona! Partizan jeste naš rival, nikada ih neću potceniti, uvek ću ih poštovati, ali to treba za nas da bude nešto normalno. Da ih pobeđujemo!

Pročitajte još

A što se tiče pojačanja za sledeću sezonu, usledio je samo šeretski osmeh.

Koliko sam “gore” u klubu i koliko sam u kontaktu sa ljudima koji vode Zvezdu, razmišlja se dobro. Tu nema dileme. Analizu treba ostaviti Stankoviću, Mrkeli i Terziću kao glavnom čoveku. Videćemo kolike su mogućnosti Zvezde, vezano za finansije. Treba voditi računa na kojim pozicijama treba da se pojačamo – tvrdi Džajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike