Đuričić: Piksi je idol nacije, preneće i na nas kako se igra bez straha

22.03.2021

13:18

0

Autor: D. B.

Vezista Sasuola o novom selektoru, meču protiv Iraca, ali i duelu sa Ronaldom

Đuričić: Piksi je idol nacije, preneće i na nas kako se igra bez straha
Copyright MN Press

Nova era fudbalske reprezentacije Srbije je počela! U momentima kada je Slaviša Kokeza konačno i zvanično podneo ostavku na mesto predsednika FSS, u Staroj Pazovi su se okupljali igrači koje je novi selektor Dragan Stojković Piksi pozvao pod nacionalnu zastavu.

Jedan od njih je i veliki adut italijanskog Sasuola Filip Đuričić.

– Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. Sigurno da će se u radu mnogo toga promeniti. Svaki selektor ima svoj način rada, svoje ideje. Na nama je da prihvatimo te nove informacije. I da ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo. Piksi je idol nacije. Veliki autoritet. Igrao je na istoj poziciji na kojoj i ja igram, sigurno ću mnogo toga da naučim. Popuniće sjajan niz trenera sa kojima sam radio, od Van Bastena, Kumana, do Mihajlovića. Zadovoljstvo. Radujem se saradnji. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina – tvrdi Đuričić.

Pokušao je kreativni vezista da objasnio i šta to do sada nije bilo dobro u redovima reprezentacije Srbije.

Šta nije valjalo? Dosta toga nije valjalo, dosta toga je bilo i dobro. Ne treba da pričamo o onome što je bilo, već o onome što dolazi.

Prvi izazov su Irci. A Đuričić tvrdi da zna kako treba igrati protiv njuh.

– Individualni kvalitet može da napravi prevagu. Imamo igrače koji su u odličnoj formi i igraju ozbiljne lige. Međutim, treba da se koncentrišemo na timsku igru i na to što ćemo svi da radimo. Ne samo 11 koji će da istrče na teren, već svih 30. Na duži period potrebna je kolektivna igra za rezultat. Utakmica sa Norveškom može da bude putokaz. Potrebno je da uđemo u utakmicu s Ircima kao tada u Norveškoj, da igramo hrabro, da igramo unapred, da verujemo da smo bolji. Bez straha. Selektor je bio takav igrač i verujem da će te stvari preneti na nas. A verujem i da imamo kvalitet za to.

Đuričića je iznenadio podatak da je često strelac na mečevima kada igra protiv timova sa “Ostrva”.

– Nisam ni znao za to. Voleo bih da nastavim seriju. Bitno je da ekipa pobeđuje. Da kvalifikacije otvorimo na pravi način. Prva utakmica je najbitnija. Tu se kreira atmosfera, razmišlja o narednim utakmicama. Irska je kvalitetna, ali treba da se koncentrišemo na nas.

Pročitajte još

A što se tiče drugog duela, onog protiv Portugalije.

– Treba uvek igrati na pobedu. E sad, Portugalci su prvaci Evrope. Možda bih i bio zadovoljan bodom protiv njih, ne znam… Na Ronalda ne treba trošiti reči. Utiče i na ekipu i na protivnike samom pojavom. U Juventusu možda ne igra kao u Realu, ali sama njegova pojava utiče na sve. Velika prednost za Portugalce. Nadam se da će imati loš dan protiv nas – zaključio je Filip Đuričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike