Đorđeviću titula nije bila dovoljna - kraj u Virtusu!

15.06.2021

12:36 >> 12:39

0

Sale nacionale je slobodan trener...

Đorđeviću titula nije bila dovoljna - kraj u Virtusu!
Copyright Aleksandar Đorđević, MN Press

Nekadašnji selektor Srbije i legenda Partizana Aleksandar Đorđević definitivno više nije trener Virtusa.

Samo nekoliko dana pošto je tim iz Bolonje dominantno osvojio titulu u Italiji, “pomevši” bez poraza učesnika fajnal fora Olimpiju Milano, klub se oglasio saopštenjem.

– Hvala, Saša. Hvala na zadovoljstvu zbog pobeda koje smo ostvarili zajedno. Noć u Antverpenu i osvajanje 16. Skudeta su nezaboravne uspomene, koje će zauvek ostati u istoriji ovog slavnog kluba. Svi ovde žele da ti zahvale na strasti koju si svakog dana donosio u Kasa Virtus. Želimo ti sve najbolje u daljoj profesionalnoj karijeri – navodi se u saopštenju.

Đorđević je u Virtus došao u proleće 2019, potpisavši dvogodišnji ugovor. U prvoj sezoni je osvojio FIBA Ligu šampiona, u drugoj se plasirao u četvrtfinale Evrokupa i bio lider Serije A trenutku prekida sezone. Ove je u Evrokupu dogurao do polufinala sa nizom od 19 pobeda, ali je eliminisan od Uniksa, zbog čega je ostao bez Evrolige.

Iako je to bila prva titula Virtusa posle 20 godina, to nije bilo dovoljno da se Đorđeviću ponudi novi ugovor. Odnosi između uprave kluba i srpskog trenera zaoštrili su se u decembru kada je direktor Luka Baraldi smenio Đorđevića.

Igrači su, međutim, tada stali uz Saleta, tako da je predsednik kluba Masimo Zaneti preinačio tu odluku i ostavio Đorđevića na klupi. Trener se odužio dugo čekanom titulom protiv objektivno jačeg rivala u finalu, ali je Baraldi ipak isterao svoje.

Kako najavljuju italijanski mediji, glavni kandidat da nasledi srpskog trenera u Bolonji je Italijan Serđo Skariolo. On je trenutno asistent u Toronto Reptorsima i selektor je Španije.

Po medijima se nagađa da bi Đorđević mogao da preuzme Uniks ako Dimitris Priftis preuzme Panatinaikos.

Treba reći da se ovog proleća nagađalo da bi Đorđević mogao da preuzme Partizan…

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike