Đoković o uslovima za igru: Vreme je brutalno, ovo više ne može da se podnese

26.07.2021

11:59 >> 15:35

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta očekuje da će organizatori OI odlučiti da se mečevi igraju kasnije

Đoković o uslovima za igru: Vreme je brutalno, ovo više ne može da se podnese
Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky/

Novak Đoković je preskočio i drugu prepreku na Olimpijskim igrama, pobedom nad Janom Lenardom Štrufom sa 2:0, a prvi reket sveta se osvrnuo i teške uslove za igru i visokoj vlažnosti.

Nole je istakao da je već imao razgovor sa organizatorima takmičenjima.

– Vlaga je i dalje, ali nije bilo vrućine. Očekuje se kiša, jak vetar, i jedva čekam da padne kako bi se napokon osvežili. Zaista je u prethodnom periodu bilo nesnošljivo, brutalna kombinacija između vrućine i sparine. Tim povodom sam razgovarao sa organizatorima, da mečevi krenu kasnije, i rekli su mi da rade na tome. Mislim da bi to svima odgovaralo, pogotovo što ostaje sve manje takmičara – poručio je Đoković posle meča sa Štrufom.

Prvi reket sveta nije hteo da previše priča o zlatnoj medalji i ko su mu najveće prepreka ka tom cilju.

– Idem korak po korak. A, sledeći je Fokina, koga dobro poznajem, često treniramo zajedno kad sam u Španiji. On je do sada bio specijalista za šljaku, ali i ovde igra dobro. Fokina mi je samo u glavi, ne gledam tako daleko, šta rade Medvedev, Cicipas i Zverev.

Srpski teniser se osvrnuo i na amotsferu u olimpijskom selu.

– Nije splasla euforija, niti bih da pričam o tome. Dosta je fotografija, lepih reči, druženja, podrške. To me hrani, uživam u svakom trenutku. Mi kao pojedinačni sportisti ne možemo često ovo da doživimo. Kad predstavljaš svoju zemlju na najvećoj smotri osećaj je jedinstven. Svoj sam čovek. Ne bih da pričam o vrlinama i manama, trudim se da živim svesno, budem zahvalan na svakom trenutku – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike