Bobi dominirao, generalna proba uspela: „Orlovi“ u trijumfalnom raspoloženju kreću po olimpijsku vizu

23.06.2021

19:43 >> 20:04

0

Autor: Adam Štulić

Bobi dominirao, generalna proba uspela: „Orlovi“ u trijumfalnom raspoloženju kreću po olimpijsku vizu
Copyright Boban Marjanović MN Press

Generalna proba košarkaša Srbije pred start kvalifikacionog turnira za odlazak na OI je uspela. „Orlovi“ su u dvorani „Aleksandar Nikolić“, gde će se od 29. juna do 4. jula boriti za mesto u Tokiju, savladali Meksiko (81:77) i popravili raspoloženje posle dve loše vesti koje su dobili u razmaku od samo nekoliko sati.

Na dan meča sa Ajonom i drugovima, Igor Kokoškov je saznao da u kvalifikacijama sigurno neće moći da računa na Vladimira Lučića, dok je večerašnji meč zbog povrede na „Akrolopis kupu“ propustio Aleksa Avramović.

Srbi su sporo ušli u meč. U prvih pet minuta postigli su isto toliko poena, svi u režiji Bobana Marjanovića, koji je bio nerešiva enigma za Meksikance, koji su u prvom poluvremenu zadavali mnogo problem „orlovima“ iz šuta za tri poena.

Gosti su u prve dve deonice ubacili 10 trojki, Orlando Mendez je bio nepogrešiv (4/4) i zahvaljujući tom segmentu stigli su do plus osamu prvoj polovini druge deonice.

Anđušić je sa dva ubačena šuta van linije 6.75 u tom periodu održavao Srbiju u rezultatskom priključku, a kako je druga četvrtina odmicala delovalo je da je samo pitanje vremena kada će „orlovi“ napraviti preokret, koji je došao posle trojke Dobrića u 18. minutu (42:41).

Kada su Jović i Lazić trojkama pogurali seriju Srbije 15:0 za 60:45 u 26. minutu delovalo je da je Srbija slomila otpor upornih gostiju, koji, ipak, nisu tek tako želeli da istaknu belu zastavu. Gotovo ni iz čega „sevnula“ je serija 12:0, koju je trojkom uz zvuk sirene za kraj trećeg perioda prekinuo Teodosić.

Poenterski post od pet minuta u pretposlednjem kvartalu nije ostavio previše traga na izabranicima Igora Kokoškova, kojima su trijumf, ubačenim šutevima van linije 6.75, na otvaranju četvrtog kvartala osigurali Jović i Davidovac (75:62, 33. minut).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike