Da čovek prosto ne poveruje: Selektor španskih košarkašica ljut na sudije!

24.06.2021

11:57 >> 12:08

0

I to se događa u savremenom sportu: Lukas Mondelo postavlja pitanje suđenja u četvrtinalu

Da čovek prosto ne poveruje: Selektor španskih košarkašica ljut na sudije!
Copyright Lukas Mondelo/FIBA

Selektor košarkašica Španije Lukas Mondelo uradio je nešto nezamislivo pred domaćim medijima nakon što je njegova ekipa poražena od Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Mondelo se požalio na suđenje za koje je većina ljudi u Srbiji smatralo da je skandalozno, naročito kada su na 1,5 sekundi pre kraja arbitri pokazali faul i dva bacanja za Španiju. Na sreću Kristina Ouvina bila je samo jednom precizna, pa su naše devojke u produžetku došle do 71:64.

Sonja Vasić/FIBA

– Igrali smo protiv sjajne ekipe sa agresivnim stilom. Smatram da je interesantno i čudno da tim koji se brani sa tom dozom agresije kao Srbija, za 19 minuta ima dva faula. To je tamo. Mogli bismo to da vidimo – rekao je Mondelo.

Španac tvrdi da je ponosan na svoje devojke i da će nastaviti sa pripremama za Tokijo:

Ivon Andreson/FIBA

– Ponosan sam na tim kako se borio sa svim problemima. Moraće da se oporave što pre da bismo igrali subotnju utakmicu, koja je kvalifikaciona za Svetsko prvenstvo – prokomentarisao je Mondelo.

– Dolazimo na nepoznat teren, jer se nećemo boriti za medalje. Kad sve prođe počećemo da razmišljamo o Olimpijskim igrama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike