Čuveni Hrvat došao na trening Partizana: Srbi su mi prijatelji, ali ste daleko iza nas

23.01.2021

10:49 >> 11:30

0

Autor: D. B.

Darijo Srna pričao o bratu Duljaju, a izneo je i mišljenje zbog čega su Hrvati fudbalski lideri u regionu

Čuveni Hrvat došao na trening Partizana: Srbi su mi prijatelji, ali ste daleko iza nas
Copyright Promo/FK Partizan

Dobro poznato lice na treningu Partizana. Nekadašnji hrvatski reprezentativac Hrvatske Darijo Srna, danas direktor ukrajinskog Šahtjora, iskoristio je priliku da se vidi sa velikim prijateljima posebno pomoćnikom trenera Stojanovića Igrom Duljajom sa kojim je godinama delio dobro i zlo u ovom velikanu sa prostora istočne Evrope.

U razgovoru sa novinarima koje je Partizan odveo na pripreme, ali i za oficijelni klupski kanal crno-belih, Srna je objasnio da je neraskidivo vezan za neke srpske fudbalere.

– Posećujem prijatelje ovde u Turskoj. Pre nekoliko dana je trener Vojvodina Nenad Lalatović bio kod mene na večeri, video sam se i sa Dekijem Stankovićem. To su ljudi sa kojima sam i protiv kojih sam igrao tokom karijere, ali smo se i družili. Igor Duljaj je moj brat, mnogo toga smo zajedno prošli i drago mi je što sam ga video. Čujemo se svaki dan, postali smo porodični prijatelji. Dargo mi je da sam video i Ivicu Ilieva i Saleta Stanojevića, protiv kojih sam takođe igrao. Tu je i Lazar Marković, pa Vladimir Stojković kome sam “zabijao” golove – našalio se čovek koji je igrao 134 puta za nacionalni tim Hrvatske uz 22 postignuta gola.

Srna je ostao u klubu za koni je igrao čak 15 godina (od 2003. do 2018. godine) i sada je direktor. Zbog toga je predstavnike medija iz Srbije zanimalo i da li ima u redovima crno-belih igrača koji su mu interesantni.

– Uvek pratim klubove sa prostora bivše Jugoslavije – Partizan, Crvenu zvezdu, Vojvodinu… Partizan je standardno dobar, ima dobru školu, Zvezda je trenutno bolja u Srbiji, Vojvodina je osvojila Kup… Eto, svi moji prijatelji su na prva tri mesta u ligi. Ima tu mnogo interesantnih i talentovanih igrača. Kao i u Hrvatskoj, pa Bosni i Hercegovini…

Naravno, na red je došao i deo razgovora sa Srnom oko rezultata reprezentacije Srbije.

Pročitajte još

– Iznenađen sam epilogom baraža. Ne mogu da ulazim u detalje, a želim da sve reprezentacije sa bivših prostora imaju uspeha, da budu u vrhu evropskog fudbala. Imamo mnogo talenata, mnogo dobrih trenera i šteta je da se velike reprezentacije kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina ne plasiraju na završno takmičenje. Hrvatska je danas ispred svih kvalitetom i sistemom fudbalske organizacije i to pokazuju rezultati – tvrdi Srna, čiji je Šahtjor obezbedio proleće u Evropi gde će mu rival u nokaut fazi Lige Evrope biti Makabi iz Tel Aviva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike