Čović: Priča o sukobu interesa Zvezde i FMP je bila podvala i nameštaljka

06.09.2021

17:01 >> 17:15

0

Autor: Adam Štulić

Prvi čovek kluba s Malog Kalemegdana pojasnio nekoliko nedoumica

Čović: Priča o sukobu interesa Zvezde i FMP je bila podvala i nameštaljka
Copyright MN Press

Ako je suditi po aktivnostima toko leta, sezona u ABA ligi koja je pred nama biće, bez dileme, najkvalitetnija i najinteresantnija od njenog osnivanja. Do početka regionalnog takmičenja ostalo je još dvadesetak dana, a uoči njenog starta prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je, gostujući na jednoj beogradskoj televiziji, razjasnio nekoliko nedoumica, prevashodno oko budžeta za nastupajuću sezonu.

– Naš budžet za ovu godinu biće 5.4 miliona evra za prvi tim. Da ne bi bilo zabune, Evroligin minimum od sedam miliona evra će se primenjivati od sezone 2022/23 – kazao je Čović i dodao:

– Čekaju nas velika iskušenja, Zvezda je prošla tešku sezonu, imali smo veliki deficit od skoro 2.5, 3 miliona evra. Primera radi, mi smo projektovali milion i 750 hiljda evra za karte, a prihodovali smo 50 hiljada. Za putovanja smo projektovali 250.000, a potrošili smo 750.000, jer smo morali da putujemo čarterom.

Predsednik Sportskog društva Crvena zvezda istakao je da košarkašku sekciju crveno-belih očekuju izbori i da je trenutno rukovodstvo u „nekakvom privremenom mandatu“.

– Imaćemo dobar, respektabilan tim. KK Crvena zvezda, u globalu, u celom sportu, igra najviši mogući rang takmičenja, sa prepoznatljivim imenima, Reala, Barselone, CSKA, Olimpijakosa… Takođe, čekaju nas utakmice u ABA ligi. Vidim razne komentare, kako pucamo sebi u noge, ubacivanje u kontekst Zvezda-FMP u smislu sukoba interesa. Ta priča, koja je bila nameštaljka i podvala, kada su izostajali rezultati pa se ubacivalo to, išla je preko leđa mene, mog sina i moje porodice… Niko nas nije zaštitio. ABA ligom će ove sezone predsedavati predsednik FMP – kazao je Čović, dodavši kako misli da se ta priča nije odnosila na dva beogradska kluba, već više na neke crnogorske.

Pročitajte još

– Zvezda insistira da se u tim društvenim dokumentima dođe do pravih pravila vezanih za sukob interesa, ali ta dokumenta nikako da se usvoje, jer kad se usvoje biće mnogo reda. U tu polemiku nećemo ulaziti, čekaju nas velika iskušenja. Nadam se da ćemo obezbediti finansijski stabilnu sezonu iz prostog razloga, što stvarno mislim da je Crvena zvezda, u smislu sporta, nešto posebno. Zato što je nacionalni brend, preko nje se oslikavaju mnoga društvena kretanja. Ogroman broj ljudi, 60, 70 odsto navija za Crvenu zvezdu. Nemam ništa protiv drugih klubova, to je konkurencija i ona treba da bude zdrava, ali ono što me brine, mislim da je počelo svašta da nam ulazi u sport – istakao je Nebojša Čović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike