Bundesliga: Ajntraht za istoriju, Bajern za glavobolju, Lajpcig za nadu

10.04.2021

16:21

0

Autor: D. B.

Igrali Luka Jović, Filip Kostić, Miloš Veljković, Nemanja Radonjić

Bundesliga: Ajntraht za istoriju, Bajern za glavobolju, Lajpcig za nadu
Copyright Tanjug/Thomas Frey/dpa via AP

Ponovo se zakuvalo u Bundesligi. Prvoplasirani Bajern je kiksnu u duelu protiv Union Berlina, drugoplasirani Lajpcig je stigao do ubedljive pobede u Bremenu, za koji je igrao i Miloš Veljković, pa je sada razlika između ova dva tima na tabeli smanjena na pet bodova.

Naravno, za sve u Srbiji vest dana je da je Luka Jović posle tri meseca bio strelac u spektakularnoj utakmici između Ajntrahta i Volfsburga – 4:3 (2:1).

Nemanja Radonjić nije uspeo da pomogne Herti da pobedi Menhengladbah iako je tim iz Berlina igrao sa igračem više još od 13. minuta kada je isključen golman gostiju Zomer.

Krenimo redom. Trener Bajerna Hansi Flik izveo je gotovo omladince čuvajući glavne uzdanice za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona i duel protiv PSŽ-a u Francuskoj. Zbog toga i ne treba nekoga da čudi to što je Union Berlin uspeo da otkine bod u Minehenu. Na kraju bilo je 1:1 (0:0). Strelac za Bavarce bio je momak rođen 2003. godine Džamal Musiala i to na asistenciju Tomasa Milera. Velikom nemačkom fudbalskom majstoru ovo je bilo 16 uspešno dodavanje ove sezone, a peto na poslednje četiri utakmice u Bundesligi. Union, koji igra sjajno ove sezone i bori se za izlazak u Evropu, izjednačio je preko Markusa Ingvartsena u 86. minutu utakmice.

Tanjug/Andreas Gebert/Pool via AP

Činjenicu da je Bajern igrao u kombinovanom sastavu odlično je iskoristio Lajpcig.

Verder, za koji je drugih 45 minuta igrao i Miloš Veljković, ponižen je na svom terenu i to tokom prvog poluvremena. Golovima Danija Olma (23. minut) i dvostrukog strelca Aleksandra Serlota (32. i 41. minut) Lajpcig je poveo sa 3:0 i već tada je bilo jasno kako će se ovaj meč završiti. Do kraja Rašica je iz jedanaesterca uspeo da smanji zaostatak u 61. minutu, da bi samo 120 sekundi kasnije Sabicer postavio konačnih – 1:4.

Ajntraht i Volfsburg su odigrali sjajnu utakmicu. Na kraju bilo je 4:3 (2:1) za tim Luke Jovića i Filipa Kostića. Oba reprezentativca Srbije bili su starteri, Jović se upisao u listu strelaca u 27. minutu posle uspešnog dodavanja partnera iz špica Silve. Volfsbrug je poveo u 6. minutu preko Bakua, da bi Ajntraht odmah uzvratio preko Kamade. Jovićev gol “poništio” je Veghorst na početku drugog poluvremena, da bi zatim uzvratili Silva (54. minut) i Drum (61.). Tračak nade za goste bio je autogol Tute u 85. minutu.

Pročitajte još

Inače, ovo je 12. utakmica ove sezone u kojoj je Ajntraht gubio, a u kojoj je uspeo da osvoji makar bod. Na ovaj način tim iz Frankfurta je izjednačio rekord Bundeslige postavljen u sezoni 1969/1970.

Ajntraht se ovom pobedom učvrstio na četvrtom mestu na tabeli, onom koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone. Ovaj tim sada beži petoplasiranom Dortmundu deset bodova, mada ima i odigran meč više.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike