Juventus pred potpunim kolapsom, dugovi se više nego udvostručili, a prihoda nema!

08.09.2021

11:49 >> 11:58

0

Nisu problemi Torineza samo na terenu

Juventus pred potpunim kolapsom, dugovi se više nego udvostručili, a prihoda nema!
Copyright Andrea Anjeli, Profimedia.rs

Juventus klizi ka ponoru, i to ne samo fudbalskom, ako je verovati italijanskim medijima. Najveća “dinastija” u Seriji A, najmoćniji klub bi vrlo uskoro mogao da se nađe u velikim, katastrofalnim problemima.

U pitanju su finansije, naravno, povrh loših rezultata. Juventus će navodno završiti finansijsku godinu 2020/21. sa 190,7 miliona evra gubitaka! To je više nego duplo od 89,7, koliko je iznosio prethodni dug.

To će biti i četvrta uzastopna godina da klub posluje sa gubicima, nakon 4,1 milion u sezoni 2015/16, i 42,6 u sezoni 2016/17.

Juventus je jedan od retkih klubova u Italiji koji u vlasništvu ima stadion, tako da ima mnogo više prihoda od ulaznica nego drugi. U isto vreme, to znači da ga je pandemija pogodila mnogo više nego druge u Seriji A.

Čak i sada su stadioni otvoreni samo do 50 odsto kapaciteta, a navijači mogu da uđu samo sa kovid propusnicama.

Juventus posebno luta poslednjih godina. Taj klub je važio za nepogrešivog kad je u pitanju izbor pojačanja, ali su se zaređali brojni promašaji. Prethodne sezone je ostao bez titule nakon devet vezanih, a početkom ove je otišao Kristijano Ronaldo, najveća zvezda svetskog fudbala.

Iako je Juventus prodao Ronalda, koji je Mančester junajtedu više nego desetostruko odmah vratio u prodaji dresova, “stara dama” je na Portugalcu izgubila 14 miliona evra.

Možda je sad jasnije zašto se Andrea Anjeli zalagao za Superligu Evrope…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike