Neviđen skandal svetskog fudbala: Policija prekinula meč Brazila i Argentine!

05.09.2021

19:30 >> 19:43

0

Upali na meč i prekinuli ga

Neviđen skandal svetskog fudbala: Policija prekinula meč Brazila i Argentine!
Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Veliki, veliki skandal se desio u Resifeu. Klasik svetskog fudbala, duel Brazila i Argentine prekinut je danas u 10. minutu reakcijom policije. Zvanični razlog je “zbog neuspešnog praćenja zdravstvenih regulativa”.

Duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo prekinut je jer su navodno četvorica igrača Argentine prekršila kovid protokole, jer nisu bili u karantinu 14 dana po ulasku u Brazil.

Od toga su njih trojica bili u prvom timu.

U pitanju su Emi Buendija i Emilijano Martinez iz Aston Vile, kao i Đovani Lo Selso i Kristijan Romero iz Totenhema. Oni su došli iz Britanije, jedne od onih zemalja za koje je karantin obavezan po ulasku u Brazil.

Njima je rečeno da odmah napuste Brazil jer neće moći da igraju. Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor (ANVISA) naložila je lokalnim vlastima da deportuju Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera.

Policija je došla u hotelu nekoliko sati pre utakmice, prekinule razgovor i pripremu za meč. Ipak, posle nekoliko minuta ceo tim je ušao u autobus i krene ka Areni Pernambukano u Resifeu.

Svi sem Buendije su bili u prvom timu.

Vlasti Brazila su navodno pratile delegaciju Argentine od ulaska u Brazil, pa do samog stadiona i početka meča. Posle toga su medicinski radnici i policija stali na teren i nisu dozvolili da se meč nastavi.

Stvarno ostaje nejasno zašto je sve urađeno na ovakav način. Čudi i ponašanje Argentinaca, takođe.

Moramo da sačekamo da vidimo kakve će posledice ovog meča biti i kome će biti dodeljeni bodovi. CONMEBOL je navodno rekao Brazilu da će mu biti oduzeti bodovi ako se meč ne odigra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike