Borjana spašavale prečke: Radnik hrabar, ali Zvezda će se boriti za "duplu krunu"

21.04.2021

17:09 >> 17:18

0

Surduličani dobrom igrom u drugom poluvremenu došli nadomak izjednačenja

Borjana spašavale prečke: Radnik hrabar, ali Zvezda će se boriti za "duplu krunu"
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su na stadionu “Rajko Mitić” savladali ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:1 (2:0). Golove su postigli Nemanja Milunović u 2. i Dijego Falćineli u 34. minutu za domaće, dok je poraz gostiju ublažio najbolji strelac Superlige Milan Makarić u 51. minutu.

Kup kreira razna i velika iznenađenja, a Radnik je bio nadomak jednog takvog dasu njegovi strelci Zoran Danoski i Uroš Milovanović u završnici utakmice gađali koji centimetar niže od grede gola Milana Borjana. Crvena zvezda je odigrala jedno odlično poluvreme i drugo koje bi moralo da zabrine Dejana Stankovića, jer su Surduličani u nastavku utakmice dosta lako dolazili do prilika da ugroze Borjana

Početak utakmice nije nagoveštavao dramu na kraju. Korner je u 2. minutu sa desne strane izveo Gelor Kanga, a najviši u skoku bio je Milunović. Lopta je bez sumnje bila neuhvatljiva za golmana Radnika Stefana Ranđelovića, ali je ostalo i posle sniumka nerazjašnjeno da li je poslednji kontakt sa loptom ostvario Seku Sanogo, koji se nalazio u ofsajdu. Za sudije, međutim, nije bilo dileme u regularnost situacije, pa su domaći lako došli do prednosti – 1:0.

Do novog gola gosti su trpeli stalnu opsadu šesnaesterca. Samo u jednom navratu uspeli su da zaprete preko Milana Makarića, da bi se vrlo brzo ponovo pretvorili u srednjoškolsku ekipu koju raspoloženi golman čuva od “petarde” već u prvom poluvremenu. Izostalo je pet komada zahvaljujući Ranđeloviću, ali od drugog gola ih ništa nije moglo spasiti. Bio je to 34. minut, kada je centrirao Ben sa levog krila, a od trojice crveno-belih na petercu najprisebniji je bio Dijego Falćinelijem za novo vođstvo domaćih.

Buđenje Radnika počinje sa saznanjem da su igrom u prvih 45 minuta jeftino dali svoju kožu na prodaju. Makarić je bio vesnik boljeg izdanja njegove ekipe, pošto se našao oči u oči sa Milanom Borjanom u 48. minutu, a već u sledećem pokušaju asistenciju beka Bogdanovskog pretvorio je u pogodak. Napadi nisu jenjavali, uglavnom iz kontre, jer je odbrana Zvezde pucala već na polovini Radnika, pa su štoperi Degenek i Milunović strepeli pred Makarićem i kasnije Danoskim i Milovanovićem. Od četiri stvorene prilike, dve su završile udarcima u prečku, dve zamalo pored desne stative, pa gosti imaju dosta razloga da žale što se nisu izborili za šansu da preko penala dođu do finala i meča za pehar Kupa Srbije.

Pročitajte još

CRVENA ZVEZDA – RADNIK 2:1 (2:0)

Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Miloš Đorđić. Strelci: Milunović 2, Falčineli 34 – Makarić 51. Žuti kartoni: Milunović, Degenek, Sanogo, Pavkov – Spasić, Biber.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Gobeljić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 56. Srnić), Ivanić (od 80. Gavrić), Katai (od 56. Nikolić) – Falćineli (od 74. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin (od 64. Danoski), Biber – Stamenković, Subotić (od 71. Milovanović), Spasić (od 64. Bainović) – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike