Mesina ima predlog za sva evropska takmičenja u košarci

02.11.2020

12:50 >> 13:31

0

Autor: Milan Nastić

Italijanski stručnjak poziva na prekid

Mesina ima predlog za sva evropska takmičenja u košarci
Copyright MN Press

Košarkaški klubova u Evropi imaju veliki problem sa koronavirusom. Najbolji pokazatelj je da svake nedelje imaju sve više igrača koji su zaraženi, zbog čega je već sada odloženo veliki broj utakmica i pitanje je kada će se naći novi teremin za te duele.

Nema mnogo košarkaša koji mogu da se pohvale da su tokom karijere osvojili titulu i u NBA i u Evroligi.

Tim povodom trener Milana Etore Mesina poslao je otvoreno pismo najuticajnijim ljudima, u kojima poziva da se košarka u evropskim takmičenjima  zaustavi na četiri meseca, a u tom periodu da se igraju nacionalni šampionati.

– Smatram da je jedini logičan potez da se sva evropska takmičenja zaustave i time se omogući nacionalnim ligama da završe sezonu u tom periodu. Mislim da je mnogo lakše kad se putuje unutar zemlje, nego po celoj Evropi. Nakon toga, ako se situacija sa koronom popravi, odigraju odložena takmičenja, pre nego što krenu kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre. Naravno, televizija i sponzori moraju nekako da budu uključeni u sve ovo, ali mislim da će im zajedništvo naših lidera pomoći u tome da svi razumemo situaciju. Zdravlje učesnika i integritet takmičenja su prioritet i zauvek ćemo biti zahvalni rukovodstvu na njihovim odlukama – poručio je Mesina.

Bivši trener Fenerbahčea obratio se ljubiteljima košarke kao predsednika Borda trenera Evrolige i pružio podršku svima koji se bore sa kovidom-19

Italijanski trener ističe da sve više zemalja zatvara granice i pitanje kako će se prelaziti iz jedne u drugu državu.

– Poteškoće prilikom međunarodnih putovanja povećavaju rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema za timove i sudije. Uskoro neće biti raspoloživih datuma za odlaganje utakmica, sve više i više sportskih rezultata zavisiće od toga ko će imati više sreće i ko će imati manje zaraženih u odnosu na druge.

Etore Mesina poziva sve relavntne činioce da sednu za sto i dok ne pronađu rešenje ne ustaju od njega.

– Kao strastevni ljubitelj košarke, želeo bih da zamolim sve koji mogu da utiču na ovu situaciju da sednu zajedno za sto. Ne izlazite iz te prostorije, dok se ne pronađe najboilje rešenje za košarku – zaključio je Mesina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike