Bjelica je majstor, sada to znaju i u Detroitu

27.02.2021

06:55

0

Autor: D. B.

Sakramento je prekinuo seriju od devet uzastopnih poraza

Bjelica je majstor, sada to znaju i u Detroitu
Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Šest sekundi, samo šest sekundi igrao je Nemanja Bjelica tokom prve tri četvrtine meča Sakramenta i Detroita. A onda je dobio priliku da u poslednjih 12 minuta meča. I kako ih je samo Bjelica iskoristio.

U poslednjoj četvrtini postigao je osam poena, a Sakramento je konačno pobedio! Posle serije od devet uzastopnih poraza.

Na kraju: Detroit-Sakramento 107:110 (25:35, 27:20, 28:20, 27:35).

Bjelica je bio u glavnoj ulozi u dramatičnom finišu meča u kome je Sakramento prokockao 17 poena prednosti stečenih u prvoj četvrtini. Na 12.9 sekundi pre kraja dosuđen je faul u napadu Badiju Hildu. Džoš Džonson je pogodio prvo, a onda namerno promašio drugo slobodno bacanje. Skok Nemanje Bjelica i nad njim je napravljen faul. Srpski univerzalac je pogodio jedno od dva, a onda su igrači Sakramenta faulirao Džeremija Granta. Čovek koji je prošle sezone bio jedan od najvažnijih saigrača Nikola Jokića u Denveru je pobedio oba slobodna bacanja.

Potom je Bjelica uspeo da prevari kompletnu odbranu Detroita i polaganjem donese prednost od tri poena (109:106). Usledio je faul nad Denisom Smitom juniorom. Prvo je pogodio, a drugo je pokušao da namerno promaši. Nije pogodio obruč i lopta je bila u rukama Sakramenta. Poslednje poene na meču bile su delo Harisona Barnsa i to sa linije penala.

Pročitajte još

Kod Sakramenta Diaron Foks je postigao 27 poena, Barns je dodao 21, a Holms 19 uz 17 skokova.
U redovima Detroita Džeremi Grent je bio strelac 30 poena, Bej je dodao 17 koliko je postigao i Smit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike