Bivši Zvezdin trener čuva se u Riju od korone i zalutalih metaka

23.11.2020

09:06 >> 09:08

0

Portugalac Sa Pinto privikava se na opasan način života u Brazilu

Bivši Zvezdin trener čuva se u Riju od korone i zalutalih metaka
Copyright Profimedia

Bivši trener Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto preuzeo je prošlog meseca ekipu Vaska da Gamae iz Rio de Žaneira, ali je uz adaptaciju na novi tim i državu, morao da se privikava i na opasan način života u svom okruženju. Prošle nedelje, dok je sa igračima radio u sportskom centru, svi su bili u malom strahu zbog pucnjave u njihovoj okolini.

Pročitajte još: Ibrahimović obara sve rekorde Serije A u 39. godini

– Znam da moram biti oprezan, ne samo zbog koronavirusa, već i zbog svoje bezbednosti. Trenirali smo i dogodila se neka pucnjava, bila je to intervencija policije u našoj blizini. U nekom momentu su mogli da zalutaju meci, ali na našu sreću, ovoga puta to se nije dogodilo. Bili smo oprezni kada sm onapuštali trening centar, pa zato nismo izašli na regularan izlaz, već na drugu stranu. Nismo se osećali ugroženo, jer policija je intervenisala dobro, među nama je bilo sve kako treba – rekao je Sa Pinto.

Uprkos tome što su prekinuli trening i što je među igračima bilo straha od zalutalih metaka, Sa Pinto uverava da se ne oseća nesigurno, a žali samo što će ovakvi događaji najviše štete doneti njegovim domaćinima.

 – Brazilci su sjajan narod, koji me je lepo dočekao. Zabrinut sam, ipak, za imidž mojih domaćina, jer Rio je divan grad, ali ova dešavanja bacaju ljagu na njega kao turističku destoinaciju. To je loše za sve, posebno za ekonomiju zemlje.

Pročitajte još: Napuštala je odbojku, blistala u košarci, na fudbalu su je zvali Žigić, a u pauzi je vodila Rome u školu

Sa Pinto će pokušati da podigne svoju ekipu koja zauzima 17. mesto sa 23 boda i nalazi se u zoni ispadanja. Zasad mu taj posao ne ide od ruke, budući da je u osam kola uspeo da ostvari dve pobede, po tri remija i poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike