Ibrahimović obara sve rekorde Serije A u 39. godini

23.11.2020

08:38

0

Sjajni napadač Milana očekuje da ga Paolo Maldini uskoro pozove na razgovore o novom ugovoru

Ibrahimović obara sve rekorde Serije A u 39. godini
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Ibrahimović igra najbolju sezonu u karijeri. Godine nisu prepreka za švedskog asa Zlatana Ibrahimovića, koji u 39. godini pruža odlične partije, pa o njegovom fenomenu od ponedeljka ujutru pišu svi italijanski štampani mediji. Naravno, sve je to inicirano pogocima protiv Napolija (3:1), koji su Milan učvrstili na čelu tabele Serije A, a njega na prvom mestu liste strelaca sa deset golova ispred sjajnog Kristijana Ronalda sa osam pogodaka.

Pročitajte još: Nikola Lazetić ima poruku za Nemanju Vidića

On je sa deset golova iz osam mečeva postao najstariji grač u Seriji A kome je to uspelo. Pre njega najstariji strelac bio Silvio Pjola, ali on je do tolikog broja golova u osam kola došao u svojoj 29. godini. Ako bi se izbrisala priča o starosnoj granici i pogledala statistika Milana, videće se da je “Ibrino” dostignuće vredno na više nivoa, jer pre njega toliku efikasnost pokazao legendarni Šveđanin Gunar Nordal igrajući u sezoni 1950/51. Ukoliko želi da ostane na klupskoj listi najbolji svih vremena onda će Ibrahimović morati da briljira i na početku sledeće sezone, budući da je sada zakasnio da sruši holandskog golgetera Marka van Bastena, koji je u sezoni 1992/93 postigao 12 golova na osam mečeva.

Dobro raspoloženje među “rosonerima” moglo bi delimično da bude pokvareno povredom njihovog najboljeg igrača u završnici meča sa Napolijem.  Međutim, sam Ibrahimović nije bio preterano zabrinut posle duela sa Napolitancima, pa je čak želeo da se našali posle pitanja da li očekuje razgovore sa Paolom Maldinijem na temu obnove ugovora:

Pročitajte još: Analiza spornih situacija: Bio je penal za Zvezdu, ne i za Vojvodinu i Partizan

– Pregovori o ugovoru su još daleko, moram nastaviti da radim dobro – rekao je sa neskrivenom ironijom Ibrahimović, a zatim je dodao:

– Kad Maldini bude želeo da priča, ja sam spreman, ima vremena.

Aktuelni ugovor ističe 30. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike