Bezopasni Holanđani surovo kažnjeni: Češka u četvrtfinalu EP

27.06.2021

17:55 >> 18:54

0

Autor: Adam Štulić

De Liht ostavio saigrače na cedilu, Česi iskoristili brojčanu prednost

Bezopasni Holanđani surovo kažnjeni: Češka u četvrtfinalu EP
Copyright Tanjug/Attila Kisbenedek/Pool via AP

Dobili smo prvi četvrtfinalni par na EP. Danskoj će na megdan u Bakuu izaći Češka, koja je u nedelju iz daljeg takmičenja eliminisala Holandiju – 2:0 (0:0).

Trenutak koji je prelomio meč odigrao se u 55. minutu, kada je De Liht dobio direktan crveni karton, što su Česi maksimalno iskoristili i golovima u nastavku meča overili plasman među najboljih osam reprezentacija na Starom kontinentu.

Obe selekcije su u meč ušle bez garda, od prvog minuta smenjivali su se obećavajući napadi na obe strane, ali su Holanđani bili potpuno bezopasni po rivala, kojem za skoro 100 minuta igre nisu uputili nijedan šut u okvir gola.

Najbolju priliku „oranje“ je imalo u 52. minutu meča. Malen je sjajnim soloprodorom izašao sam pred golmana Češke, koji je pročitao njegov pokušaj driblinga i tako sprečio već viđeno vođstvo De Burove ekipe.

Kazna za neiskorišćenu šansu stigla je brže nego što bi iko pomislio. Već u narednom napadu De Liht se okliznuo pred svojim kaznenim prostorom i u pokušaju da spreči rivala da dođe do lopte, igrao je rukom. Pokušao je taj potez defanzivac Juventusa da „zamaskira“ gubljenjem ravnoteže i padanjem, na trenutak je uspeo pošto je dobio žuti karton, ali je ruski sudija Sergej Karašev, posle signala iz VAR sobe i pregledanja snimka, promenio odluku i pokazao mu direktan crveni karton.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim, a Česi su do vođstva stigli posle prekida. Igrao se 68. minut, kada je Kalas na drugoj stativi sjajno reagovao na skraćeni korner sa desne strane, vratio loptu na drugu stranu, gde se Holeš poklonio i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Tada je već moglo da se nasluti, po svemu što je prethodno viđeno, da će se Česi naći u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata, koje je u 80. minutu overio Šik, koji je na lep način krunisao maestralan soloprodor po levoj strani i asistenciju Koleša.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike