Barsa ga platila 60 miliona evra, sad ga moli da uzme pare i ide

04.07.2021

16:04

0

Bosanac je jedan od najvećih problema kluba ovog leta

Barsa ga platila 60 miliona evra, sad ga moli da uzme pare i ide
Copyright MIralem Pjanić, Profimedia

Kada je Barselona prošlog leta dovela bh. reprezentativca Miralema Pjanića u transferu vrednom 60 miliona evra, mnogi su se čudili. Ispostavilo se pravom. 

Pjanić se nije nametnuo, odigrao je samo šest utakmica u prvom timu, a 30 ukupno. Ronald Kuman je javno rekao da ne računa na njega i sada je vezni igrač postao jedan od najvećih problema Barselone u ovom prelaznom roku. 

Katalonci jako žele da ga se oslobode. 

Pjanić se nadao da će se njegov status promeniti ovog leta, očekivao je odlazak trenera. Ipak, Kuman je dobio još jednu šansu. 

Sada Barselona pokušava da se oslobodi Pjanića u sklopu napora da Lionel Mesi dobije novi ugovor, a da ne prekrši finansijski fer-plej. 

Pjaniću je rečeno da može da traži novi klub i da neće tražiti obeštečenje za njega. Ako se ne nađe nov klub, Barsa je spremna da mu isplati deo novca koji bi zaradio u naredne tri sezone, a da igrač ode. 

Ne zna se šta će Pjanić odlučiti. On u Barseloni zarađuje nešto 8,4 miliona evra po sezoni, a ima ugovor na još tri godine. To znači da bi u naredne tri godine zaradio 25,2 miliona evra ako se odluči da ostane u Barseloni, ali da ne igra. 

Ako bi Barselona htela jednostrano da raskine ugovor, morala bi da mu isplati svih 25,2 miliona evra. 

Ipak, u Barseloni veruju da će Pjanić prihvatiti raskid i pronaći sebi novi klub. 

U istoj situaciji je i Samjuel Umtiti, ali je francuski defanzivac odbio predlog Barse o raskidu ugovora. On je rekao da hoće da ubedi Kumana da ima kvalitet za prvi tim. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike