Milivojević dobio novog trenera: Povratak legende u Premijer ligu

04.07.2021

13:59

0

Kristal Palas više nije bez trenera

Milivojević dobio novog trenera: Povratak legende u Premijer ligu
Copyright Luka Milivojević, Profimedia

Bivši reprezentativac Srbije Luka Milivojević dobiće novog trenera, legendu Arsenala i Francuske Patrika Vijeru!

Roj Hodžson je još sredinom maja najavio da ide, Vijera se dugo pominjao kao opcija, vođeni su pregovori i oni su sada završeni: 45-godišnji Francuz potpisao je trogodišnji ugovor.

Vijera je legenda Arsenala, sa kojim je osvojio tri Premijer lige. Sa Interom je osvojio i tri titule u Italiji, a sa reprezentacijom je bio svetski i evropski prvak. Igrao je na istoj poziciji na kojoj Milivojević igra, tako da će sigurno imati poneki savet za srpskog internacionalca.

– Zaista sam uzbuđen što sam dobio priliku da se vratim u Premijer ligu. Stvarno mi se sviđa ovaj projekat. Pričao sam mnogo sa predsednikom i sportskim direktorom oko ambicija i planova celog kluba. Ovde postoji fantastična osnova, posle mnogo godina i nadam se da ćemo moći dalje da napredujemo i napredujemo kao klub.

Vijerin poslednji klub je bio Nica, ali je tamo dobio otkaz u decembru. Pre toga je dve i po godine vodio MLS tim Njujork siti. Trenersku karijeru je počeo u mlađim kategorijama Mančester sitija, kluba u kome je 2011. završio zaista blistavu karijeru.

Sa Njujorkom je dva puta igrao u plej-ofu MLS, a sa Nicom je bio sedmi i peti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike