Bajern u drami prekinuo Efesov trijumfalni evroligaški niz, Ataman jurio sudije po terenu

19.03.2021

22:23 >> 22:25

0

Autor: Adam Štulić

Minhenski tim se vratio iz minusa od 15 poena, Lučić i Gist heroji

Bajern u drami prekinuo Efesov trijumfalni evroligaški niz, Ataman jurio sudije po terenu
Copyright MN Press

Kada je na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena, posle četiri vezana poena Vasilija Micića, Efes u Minhenu poveo 46:31, delovalo je da će istanbulski tim još jednom ubedljivom partijom produžiti evroligaški niz pobeda na devet. Ipak, Trinkijerijevi puleni se nisu predavali i u veoma neizvesnoj i dramatičnoj završnici uspeli su da slave 80:79 (18:23, 19:23, 22:17, 21:16).

Bubua sa 11 poena u prvoj i Larkin sa 12 u drugoj deonici vodili su Efes do maksimalnih plus 15, ali su u finišu druge i u prvoj polovini treće deonice Cipser, Boldvin i Rejnolds vratili Bajern na minus tri i uveli meč u rezultatsku klackalicu koja je trajala bukvalno do poslednje sekunde meča.

Bubua i Micić su vezanim trojkama na polovini četvrtog kvartala odveli Efes na plus pet, ali se onda Boldvinu i Cipseru pridružio sjajni Vladimir Lučić. Srpski reprezentativac je sa devet poena u poslednjih pet minuta otvorio Bajernu vrata velikog trijumfa, koji je blokadom uz zvuk sirene, prilikom Larkinovog prodora do koša, overio Džejms Gist.

Čim sirena u “Audi domu” oglasila poslednji put, strateg turskog kluba Ergin Ataman kao furija je uleteo u teren, u želji da se razjasni sa arbitrima meča, juruvši ih po parketu gotovo do ulaska u tunel, verovatno smartajući da je naturalizovani tuski bek bio fauliran u poslednjem napadu.

Srpski reprezentativci u redovima Bajerna i Efesa bili su najefikasniji u svojim timovima. Lučić je za minhenski tim postigao 18 poena, Rejnolds je dodao 14, dok su Cipser i Boldvin meč završili sa po 12 poena. Micić je sa 19 poena predvodio “pivare”, Larkin je dao 16, a Bubua 14 poena.

Za razliku od meča u Minhenu, duel milanske Olimpije i Barselone bio je lišen bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Izabranici Etorea Mesine parirali su Kataloncima koliko toliko do finiša prvog i početka drugog poluvremena, kada su Higins i Mirotić pogurali Barsu ka dvocifrenom plusu (45:35, 23. minut), koji u nastavku meča išao i do maksimalnih 22 poena (68:46, 36. minut).

Pročitajte još

Mirotić je sa 15 poena bio najefikasniji akter meča, Hanga je dodao 11, dok je u domaćem timu jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio Šilds (10), dok je nekadašnji srpski reprezentativac Vladimir Micov za 20 minuta postigao šest poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike