Crveno-beli iz velikog minusa do pobede: Maestralni Lojd srušio Panatinaikos

20.03.2021

20:55 >> 07:38

0

Još jedna odlična partija Amerikanca

Crveno-beli iz velikog minusa do pobede: Maestralni Lojd srušio Panatinaikos
Copyright MN Press

Ne može Crvena zvezda bez drame. Uspeli su da se vrate iz dvocifrenog minusa, da steknu osetniju prednost, pa da onda sve to “čupaju” u neizvesnoj završnici. Na kraju su uspeli da dođu do pobede u Atini.

Zahvaljujući sjajnom Džordanu Lojdu su savladali Panatinaikos – 82:86 (23:17, 17:23, 19:20, 23:26).

Meč nije mogao da počne gore za crveno-bele. Sent-Ros i Papapetru su pogodili trojke za savršen start (9:0). Onda je već u četvrtom minutu prvi strelac srpskog tima Lojd dobio drugu ličnu grešku i morao je na ranu pauzu. Zvezda je preko Noka i Dobrića ostala u igri, a sudijske odluke su nervirale goste. Posle nekoliko spornih odluka se Radonjić bunio i dobio tehničku grešku (23:17).

Svestan je bio crnogorski stručnjak da ne sme previše da „hladi“ Džordana, pa ga je poslao na teren od starta druge deonice. Vratio mu je to sa devet poena u četvrtini. Panatinaikos se oslanjao previše na invididualna rešenja, a posle dobrih poteza u samoj završnici je Zvezda uspela u potpunosti da se vrati u igru na poluvremenu (40:40).

Nije bilo prvog strelca tima na početku drugog poluvremena, ali jeste Rit koji se povredio prilikom doskoka odmah. Napustio je teren odmah. To je malo poremetilo njegove saigrače, Sent-Ros je ukrao nekoliko lopti, Hezonja se razigrao i doneo grčkom timu dvocifrenu prednost (59:48). Odgovornost je tada preuzeo Volden. Dao je osam poena u nizu, pa su Lojd i Radanov pogodili sa penala za veliku seriju od 12:0 i prednost Zvezde pred poslednji kvartal (59:60).

Konačnih 10 minuta počelo je promašajem zakucavanja Sent-Rosa, poenima Kuzmića i trojkom Simonovića. Na sve to se Kataš bunio, dobio je drugu tehničku i poslat je u svlačionicu, što je Volden iskoristio da pogodi sa penala (59:66). Na krilima Lojda je Zvezda pokušavala da se odlepi, nisu to dozvoljavali Hezonja i Papapetru šutevima za tri. Na nešto manje od dva minuta pre kraja je Dobrić napravio nesportsku ličnu, a Papapetru je dao tri od četiri penala i vratio dramu (76:77). Lojd je poentirao, Sent-Ros dao trojku, a Lojd je uzvratio istom merom. Hezonja je promašio za tri, odluka domaćina je bila da brane napad, Mitoglu je ipak napravio faul, a Lazić dao oba penala (79:84). Hezonja je pogodio za tri sa oko devet metara, Radonjić je tražio tajm-aut (82:84). Lojd se oslobodio čuvara, dao oba slobodna bacanja, trojka Hezonje nije završila u košu.

PANATINAIKOS: Mek 2, Papajanis 14 (8sk), Bohoridis, Agust 2, Papapetru 14 (4as), Hezonja 15, Diplaros, Kaselakis, Vajt 5, Mitoglu 9, Bentil, Sent-Ros 21 (7uk.l, 4as, 4izg.l)

ZVEZDA: Hol, Volden 14 (3as), Lojd 27 (5as, 2izg.l, 1 uk.l, 4sk), Uskoković 3, Lazić 7, Rit (2 uk.l), Radanov 2, Dobrić 6, Simonović 8 (5sk), Kuridža 2, Kuzmić 9 (5sk), Noko 8 (3sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike