Asano nedostajao samo prvo poluvreme: Natho vodio Partizan do ubedljive pobede protiv TSC

05.05.2021

16:06 >> 16:22

0

Crno-beli savladali sa 3:1 ekipu iz Bačke Topole, golovima Natha, Holendera i Jojića

Asano nedostajao samo prvo poluvreme: Natho vodio Partizan do ubedljive pobede protiv TSC
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu 3:1 (0:0) u meču sa ekipom TSC na stadionu u Humskoj. Crno-beli su odigrali dva različita poluvremena, jer su u prvom gosti napravili zrelije prilike, da bi u drugom posle opravdano dosuđenog penala i pogotka Bibarsa Natha meč krenuo da se razvija onako kako su oni zamislili. Golove pored izraelskog reprezentativca postigli su Filip Holender u u 64. i Miloš Jojić u 68. minutu, dok je za goste bio precizan “rezervista” Boško Duronjić u 83. minutu.

Ko zna kako bi se razvijala utakmica u Humskoj da povratnik u srpski fudbal i reprezentaciju Marko Petković nije nespretno startovao na Slobodana Uroševića u 52. minutu prinudivši glavnog sudiju Srđana Jovanovića da pokaže na belu tačku. Odatle nije bilo greške, jer Bibars Natho sa 11 metara ove sezone ne promašuje – deset od deset za 1:0.

FK Partizan

Do tog trenutka TSC je bio konkretniji u napadima. Mihajlo Banjac i Jug Stanojev bili su prilikama da donesu vođstvo gostima, ali je sreća bila na strani Vladimira Stojkovića koji je samo posmatrao kako su ti udarci fijukali pored njegovih stativa. Primetan je bio izostanak Takume Asana. Nije bilo te agresije u defanzivi, a i Natho se uzdržavao da po običaju dugim loptama napada prazan prostor iza leđa odbrane gostiju, tamo gde bi stigao brzi Japanac, tako da su ta dodavanja uglavnom išla u noge saigračima, što dobro postavljenom rivalu nije zadavalo previše problema u odbrani. Sve do greške Petkovića!

Od 52. minuta igra TSC se raspala. Počela je da duva promaja na više strana, a da pri tome i nije bilo prevelikog rizika zbog napadačkog opredeljenja. Jednostavno, gol sa penala srušio je koncentraciju igračima Mladena Krstajića, pa su crno-beli preko Filipa Holendera, na dodavanje Natha, i Miloša Jojića, posle akcije Nemanje Jovića, došli do ubedljivih 3:0 koje je uspeo da ublaži Boško Duronjić u 83. minutu.

Stanojević je za ovu utakmicu vratio u tim Denisa Stojkovića i Nikolu Čolića, a šansu da debituje dobio je Nikola Terzić u 78. minutu umesto Jojića.

Pročitajte još

PARTIZAN – TSC 3:0 (0:0)

Stadion Partizana. Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: Natho 53 p, Holender 64, Jojić 68 – Duronjić 83. Žuti kartoni: Holender, Vujačić – Stanojev, Petković.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 80. Smiljanić) – Jović (od 71. Stevanović), Natho (od 71. Pavlović), Jojić (od 78. Terzić) – Holender (od 71. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

TSC: Filipović – Petković (od 79. Varga), Antonić, Damjanović, Petrović – Banjac (od 79. Tumbasević), Tomanović (od 67. Đakovac) – Stanojev (od 70, Duronjić), Milićević, Zec (od 85. Tomašević) – Lukić. Trener: Mladen Krstajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike