Arnautović leti sa Eura? UEFA ne prašta psovanje "majke albanske"

15.06.2021

12:00 >> 14:01

0

Austrijski Srbin potencijalno u velikom problemu

Arnautović leti sa Eura? UEFA ne prašta psovanje "majke albanske"
Copyright David Alaba i Marko Arnautović, Tanjug/Robert Ghement/Pool via AP

Austrija je pobedila Severnu Makedoniju 3:1 na početku Evropskog prvenstva, ali svi i dalje pričaju o psovanju Marka Arnautovića, igrača koji se povezivao sa Crvenom zvezdom.

Austrijanac srpskog porekla psovao je na srpskom “majku albansku” Ezdžanu Alioskom, reprezentativcu Severne Makedonije albanskog porekla. Kapiten Austrije David Alaba morao je silom da zatvara usta Arnautoviću i drži ga dalje od prvotimca Lidsa.

Arnautović se izvinio na Instagramu, ali je FS Severne Makedonije zvanično uložio žalbu.

– Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao kuća fudbala uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo – navodi se u saopštenju.

Engleski tabloid San piše da bi UEFA mogla da izbaci Arnautovića sa Eura jer ima politiku nulte tolerancije na rasizam. Iako bi ovde u pitanju bio nacionalni šovinizam, UEFA izraz “rasizam” koristi kao zajednički za sve vrste diskriminacije.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike