Analiza Nikole Pilića: Ko preti Novaku u Londonu, kakve su mu šanse i šta bi trebalo da radi u 2021.

15.11.2020

09:32 >> 10:45

0

Autor: Milan Nastić

Veliki teniski mag za 24sedam otvoreno o šansama Đokovića na ATP finalu

Analiza Nikole Pilića: Ko preti Novaku u Londonu, kakve su mu šanse i šta bi trebalo da radi u 2021.
Copyright Profimedia.rs

Nikola Pilić, trener koji je sigurno umnogome uticao na ovaku uspešnu karijeru Novaka Đokovića veruje da prvi reket sveta ima velike šanse da osvoji završni Masters u Londonu.

Iskusni hrvatski trener rekao je za 24sedam da kod srpskog igrača ima još želje i snage da bude najbolji i u prestonici Velike Britanije.

– Naravno da je Novak jedan od glavnih favorita za osvajanje završnog Mastersa. Sa tim ciljem je i došao u London. Ono što mu se dogodilo u Beču, mislim da je bio samo jedan loš dan, a on najbolje zna šta mu se desilo. To se njemu dogodi jednom u deset godina, ali Nole više i ne razmišlja o tome, već se okrenuo ovom turniru – kazao je Nikola Pilić za 24sedam.

Pročitajte još: Po čemu je Srbin ubedljivo najbolji u Londonu

Iskusni stručnjak ističe da se pojavila plejada odličnih mladih tensiera koji žele da skinu sa trona dominaciju ove trojice.

– Pogledajte, sve više tenisera u poslednje vreme osvaja turnire, a da to nisu Novak, Rafa ili Federer. Pojavili su neki mlađi igrači koji su željni trofeja, od Tima, Zvereva, Medevedva, Cicipasa, Rubljova. Videćemo kako će to sve da izgleda u Londonu. Mislim da su obe grupe izjdnačene i da će svaki meč biti jako uzbudljiv.

MN Press

Nikola Pilić se osvrnuo i na 2021. godinu, napominjući da će za Novaka biti veoma važno da ponovo osvoji Australijan open.

– To je za njega veoma bitan grend slem. Najviše puta ga je osvajao, i slobodno mogu da kažem ono što je Rolan Garos za Rafu, to je Australijan open za Đokovića. Mada, ja i dalje tvrdim, da mu nema ravnog, osim zemlje, ni na jednoj drugoj podlozi, samo ako igra najbolji tenis i ako je u formi, odnosno koliko je fizički i psihički spreman. Videćemo kako će se snaći u Londonu, i dalje mislim da su Nole i Nadal glavni favoriti, ali neće im biti lako da ga osvoje – istakao je Pilić za 24sedam.

Pročitajte još: Novak osvaja London: Britanac ima jake argumente

On smatra da ima šasne da stigne Roždera Federa i Rafu Nadala što se tiče grend slemova, ali da je za njega u ovom trenutku bitnije da li će stići Švajcarca po broju nedalja na prvom mestu.

– Znam da je vama novinarima važnije, da li će Novak stići ovu dvojicu, što se tiče grend slemova. Meni je važnije da prvo stigne Federera po broju nedelja na prvom mestu. To je bliže i realnije. A, što se tiče ovog drugog, naravno da ima šanse. Najvažnije da ga zaobiđu povrede i da kod njega postoji želja da bude najbolji svih vremena. Videćemo kako će se ta situacija razvijati u budućnosti – zaključio je Pilić za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike