Ako ste tražili dokaz da je Đoković najbolji teniser svih vremena - sada imate neoboriv argument

17.02.2021

10:40 >> 13:01

0

Autor: D. B.

Novak je pobedom nad Zverevim učinio nešto što nijednom igraču nije pošlo za rukom

Ako ste tražili dokaz da je Đoković najbolji teniser svih vremena - sada imate neoboriv argument
Copyright AP Photo/Andy Brownbill

Jučerašnja pobeda nad Aleksndrom Zverevim samo je još jednom učvrstila stavove svih onih koji tvrde da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena!

Najbolji teniser sveta je prvi i jedini igrač u istoriji tenisa koji je odigrao najmanje devet polufinala na svakom od četiri Gren slema.

Precizno: Novak je igrao 11 puta polufinale na US Openu, 10 puta je to činio na Rolan Garosu, a po devet na Vimbldonu i Australijan openu.

Prvi put Đoković je stigao do polufinala na jednom gren slemu 2007. U četvrtfinalu Rolan Garosa izbacio je Rusa Igora Andrejeva u tri seta (6:3, 6:3, 6:3) i na taj način je zakazao jedan od mnogobrojnih duela protiv Rafaela Nadala (Španac je i tada imao reputaciju “kralja šljake” pa je eliminisao Đokovića u tri seta).

Iste godine stigao je do polufinala Vimbldona pobedom nad Markosom Bagdatisom, a i tada mu je protivnik u borbi za finale bio Nadal. Đoković je bio primoran da preda meč pri 1:1 u setovima i vođstvu Španca od 4:1 u trećem. Đoković je tada imao ogroman problem sa žuljevima na nogama. Ta 2007. godina ostaće upisana i kao prva tokom koje je stigao i uspešno prebrodio polufinale US Opena. Na putu do finala sa Rodžerom Federerom, u kome je Švajcarac slavio sa 7:6 (4), 7:6 (2), 6:4, Novak je eliminisao dva španska tenisera – Karlosa Moju u četvrtfinalu i Davida Ferera u polufinalu.

Pročitajte još

Prvo polufinale na Australijan openu “dogodilo” se 2008. To je ona godina u kojoj je i Novak stigao do svoje prve gren slem titule pobedom nad Žo-Filfridom Congom. A na putu do titule u četvrtfinalu je pao David Ferer, a onda je snagu nove teniske sile osetio i Rodžer Federer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike