Ako Đoković osvoji Vimbldon, svi će morati da priznaju da je najbolji svih vremena

29.06.2021

14:08 >> 14:20

0

Posebno je važna stvar u kojoj je ispred Rodžera i Rafe

Ako Đoković osvoji Vimbldon, svi će morati da priznaju da je najbolji svih vremena
Copyright Novak Đoković, Profimedia

Legendarni australijski teniser Džon Njukom ocenio je da je samo pitanje vremena kada će svet priznati da je Novak Đoković najbolji svih vremena.

Njukom je osvojio sedam grend slem titula, četiri na Vimbldonu, u singlu, dok je u dublu osvojio čak 17. Jedan je od retkih igrača koji je bio prvi na listi i u singlu i u dublu, tako da sigurno zna šta priča.

– Ako ponovo osvoji Vimbldon, moraće da svi da priznaju da je najbolji svih vremena. Novak svakako ide u tom smeru. Činjenice ne možete da osporite. Novak pobeđuje u tim velikim mečevima – rekao je Njukom za Herald.

Đoković je u junu osvojio Rolan Garos, što mu je 19. grend slem u karijeri. Odnosno, ima jedan manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Srbin je, međutim, u međusobnim duelima bolji od obojice.

Protiv Federera vodi 27:23, a protiv Nadala 30:28.

– Međusobni skor je značajan. Ako hoćete da merite ko je najbolji svih vremena, morate da imate bolji odnos pobeda i poraza od konkurencije – rekao je Njukom.

Njega posebno impresionira kako Đoković igra na travi.

– Kada je počinjao da igra, niko nije mislio da će mu trava možda biti i najbolja podloga. On je uradio sjajan posao u razvijanju svoje igre. Gotovo identično je samouveren na svim podlogama. Svakako na betonu i travi, tu ga je izuzetno teško pobediti. A na šljaci postoji samo jedan koji je bolji od njega – kazao je Njukom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike