24sedam na Serbia openu: Kako izgleda turnir pod epidemiološkim merama (VIDEO)

19.04.2021

16:08 >> 17:06

0

Autor: Milan Nastić

Na svakom koraku mere su rigorozne

24sedam na Serbia openu: Kako izgleda turnir pod epidemiološkim merama (VIDEO)
Copyright

24sedam je imao priliku da se uveri kako izgleda teniski turnir u Beogradu u doba pandemije.

Epidemiološke mere na “Serbia open” vidljive su na svakom koraku. Sve se radi po preporukama ATP i ništa nije prepušteno slučaju.

Od dobijanja akreditacija, do korišćenja medija centra, obilaska kompleksa, pa do odlaska na terene.

Mere su rigorozne, ništa nije prepušteno slučaju, i svuda gde želiš da odeš moraš da budeš u pratnji osoba koji su u organizaciji turnira. To znači da ništa ne možeš da uradiš na svoju ruku.

Krenimo redom, odmah po dolasku u teniski kompleks “Novak“, na ulazu se nalazi akreditacioni centar gde se dobija dnevna akreditacija, a ne kao što je ranije bio slučaj za sve dane.

Tu se prijavljuje, čeka da dođe osoba koja ti daje akreditaciju i onda krećeš sa njom do mesta ulaska u centar.

Naravno, tu nije kraj, pri ulasku na turnir, mora da se ukuca KOD, i čeka da se dobije potvrda na mail, tek nakon toga zvanično  se aktivira akreditacija.

Posle toga dolazimo do medija centra gde u jednom trenutku može da bude najviše deset ljudi. Naravno sve vreme je obavezno nošenje maske, nebitno je da li ste na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Promo/24sedam

Bilo koju aktivnost koju neko želi da uradi, tipa da odlaska u obilazak ili da se pogleda neki meč, obavezno je da bude neko u pratnji, i to se praktikuje da se ide u grupama, nikako pojedinačno.

Naravno, po propozicijama ATP i samih organizatora “Serbia opena“, niste u mogućnosti da pratite ceo meč, već parcijalno, zavisno od dogovora sa osobom koja je zadužena za novinare.

Nema nikakvog grupisanja ljudi, niti da se radi bilo šta na svoju volju,  distanca je nešto što se podrzumeva.

Vidljivo je da nema nigde gužve, naravno, razlog je što ni publika ne može da prisustvuje praćenju ovog turnira, i definitivno je to nešto što nedostaje da ovaj događaj dobija još više na značaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike