Kecmanović: I dalje ne volim šljaku

18.04.2021

13:51

0

Autor: D. B.

Mladi srpski teniser, pred početak Serbia opena, pričao je o pritisku da bude novi Đoković, ali i o svom novom treneru

Kecmanović: I dalje ne volim šljaku
Copyright Profimedia

Neke stvari se ne menjaju bez obzira na rezultate koje neko postiže. Recimo, činjenica da je šljaka podloga na kojoj Miomir Kecmanović najmanje voli da igra tenis.

Ipak, to što se ATP turnir u Beogradu igra upravo na šljaci ne znači da Kecmanović neće igrati sa osmehom na licu. Kako da ne igra sa osmehom kada će prvi put u karijeri biti učesnik jednog ATP turnira u Beogradu.

Najviše očekujem da uživam. Prvi put ću u Beogradu igrati na ATP turniru, a najviše se radujem što ću biti sa porodicom i prijateljima – objasnio je Kecmanović tokom onlajn susreta sa novinarima.

Ranije je Kecmanović otvoreno pričao o tome da najmanje voli da igra na šljaci. Taj stav se nije promenio.

Nije se mnogo toga promenilo. I dalje je ne volim, odnosno nije mi najomiljenija podloga, ikako sam imao i neke dobre rezultate na njoj. Mislim da sam počeo da joj se prilagođavam, i da više na njoj ne igram isto kao što sam igrao na betonu ili na travi. Ali, da, definitivno nije mi omiljena podloga – uz osmeh tvrdi Kecmanović.

Osvrnuo se potom Miomir i na saradnju sa novim trenerom Davidom Nalbandijanom.

On je i dalje tu. Zbog obaveza se vratio u Argentinu, ali biće u Rim, pa za drugi turnir u Beogradu i za Rolan Garos. Dogovor je takav da ne bude non-stop uz mene, ali da bude dovoljno nedelja tu da možemo da pravimo bolji rezultat – tvrdi Kecmanović.

Printscreen/zoom

Objasnio je 47. igrač na ATP listi i šta je to što mu je novi trener doneo.

Za sada mi je pomogao oko razmišljanja na terenu, konkretno kako da gradiš poen, kako da razmišljaš o poenima i o udarcima, da čujem kako razmišlja o stvarima iz vremena kada je igrao i da objasni kako bi on nešto uradio. Primećuje se sve to, iako nisam imao neke bolje rezultate. Čini mi se da ću vremenom kada sve to budem usvojio moći da napredujem – jasan je Kecmanović.

Pročitajte još

Jedan novinar iz Indije je pitao Kecmanovića i kako se oseća kada nosi breme naslednika Novaka Đokovića.

Iskreno, nisam pod pritiskom. On je uradio nešto što je gotovo nemoguće ponoviti. Želim da napredujem i nadam se da ću jednog dana nešto uspeti da uradim makar nešto od onoga što je on uradio – objasnio je Kecmanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike