Ovih 5 zanimanja su najplaćenija na svetu

14.04.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Najbolji posao je onaj koji se nalazi na sredini između posla iz snova i posla koji čovek obavlja u realnosti

Ovih 5 zanimanja su najplaćenija na svetu
Vole da šefuju - Copyright Profimedia

Kada tražimo posao, najvažniji aspekti koje treba uzeti u obzir uključuje, platu, radno okruženje i zadovoljstvo poslom. Potraga za najplaćenijim poslovima na svetu je ono što većina ljudi traži, i svi imamo pravo na to. Ali raditi visoko plaćen posao nije lagana šetnja, već nosi sa sobom  i veliku odgovornost.

 
Malachi Witt/Pixabay
 

Glavni izvršni direktor

Svaka kompanija, bila mala ili velika, ima izvršnog direktora koji se bavi njenim korporativnim poslovima. Donose ključne korporativne odluke, upravljaju resursima i nadgledaju sve menadžerske operacije. Generalni direktor je javno lice kompanije i bira ga odbor direktora i akcionari kompanije.

Pixabay
 

Opšti hirurg

Prosečna godišnja plata u Americi  opšteg hirurga iznosi više od 300 hiljada dolara godišnje.
Život opšteg hirurga je obično veoma težak i izazovan, ali je takođe korisno znati da možete spasiti mnoge živote. Opis posla uključuje i veliku odgovornost kao i odsustvo od kuće.

Profimedia
 

Viši softverski inženjer


Danas softverski inženjeri rade u gotovo svim sektorima, zahvaljujući brzom prodoru tehnologije kroz sve paralele savremene industrije. Mogu da nađu prilike za posao u maloprodaji, zdravstvu, istraživanju i razvoju, biznisu godovo u svakom sektoru poslovanja.

Glavni posao softverskog inženjera je istraživanje, razvoj, projektovanje i pisanje novog softvera i računarskih operativnih sistema. Oni analiziraju zahteve korisnika i u skladu sa tim pišu kodove. Softverski inženjeri takođe procenjuju softverske sisteme, kreiraju tehničke specifikacije i eksperimentišu sa novim tehnologijama.

Unsplash
 

Investicioni bankar

Glavni posao investicionog bankara uključuje pravljenje finansijskih modela za različite akvizicije, spajanja i transakcije prikupljanja kapitala. Oni vrše metode procene i razvijaju ponudu proizvoda. Investicioni bankari takođe moraju da se bave transakcijama privatnog kapitala.

Pexels
 

Menadžer IT sistema

Menadžeri IT sistema obično su zaduženi za nadgledanje računarskih funkcija i aktivnosti kompanije. Oni planiraju, instaliraju i nadgledaju hardver i softver kako bi zadovoljili sve IT potrebe. Takođe, oni nadgledaju bezbednost informacija i primenjuju nove tehnologije po potrebi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike