Biće im teško: Turisti u Tajlandu dvonedeljni karantin moraju da provedu na jahtama

09.03.2021

16:30 >> 10:22

0

Turisti će morati da nose pametnu narukvicu koja će pratiti njihovu temperaturu, krvni pritisak i lokaciju

Biće im teško: Turisti u Tajlandu dvonedeljni karantin moraju da provedu na jahtama
Copyright Pixabay

Vlada Tajlanda na sve moguće načine se dovija kako bi oživela sektor turizma koji je ozbiljno uzdrman od prošle godine. Novom inicijativom predviđeno je da turisti dve nedelje karantina moraju da provedu na jahtama, što bi zemlji donelo prihod od 58 miliona dolara.

Prošle sedmice je ministarstvo za turizam predložilo plan karantina na popularnim turističkim lokacijama, uključujući odmarališta na plažama. Ovaj plan počeće da se realizuje u aprilu i maju u Puketu, Krabiju i Čijang Maiju.

Pixabay

Tokom januara je najavljena šema koja omogućava turistima da karantin provedu na golf terenima, a jahte su samo još jedna od opcija. Turisti koji dođu u Tajland sa negativnim testom mogu da izaberu da dve nedelje karantina provedu na jahtama ili malom kruzeru u Puketu, što im sigurno neće teško pasti. Zasada se već prijavilo 100 vlasnika jahti za test-period.

Uz to, turisti će morati da nose pametnu narukvicu koja će pratiti njihovu temperaturu, krvni pritisak i lokaciju. Uređaji su u mogućnosti da šalju informacije i s mora u radijusu od 10 kilometara.

Pixabay

U međuvremenu, u nedelju je prva grupa turista koja je sredinom februara stigla iz Južne Koreje završila dvonedeljni karantin koji je provela u odmaralištu sa golf terenima. Početna cena jednog ovakvog aranžmana je 2.900 evra, a u cenu je uključena nadoknada za teren i kolica.

Tajland, koji dobar deo prihoda ostvaruje od turizma, nakon zabrane dolaska stranih turista u martu prošle godine, u oktobru je postepeno počeo da otvara svoje granice. Nekada je dnevno u ovu zemlju ulazilo između 40.000 i 50.000 turista, a danas ih dolazi samo stotinak.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike