Maniža je najomraženija evrovizijska takmičarka? Rusi besni što ih predstavlja: Pogrdnim komentarima nema kraja!

18.05.2021

20:49 >> 21:22

0

Pevačica se ljubiteljima prestižnog takmičenja predstavila tokom prve polufinalne večeri, sa pesmom Russian Woman, a već nedeljama unazad - prašina oko nj

Maniža je najomraženija evrovizijska takmičarka? Rusi besni što ih predstavlja: Pogrdnim komentarima nema kraja!
Copyright Maniža Profimedia

Ove godine, Rusiju na „Pesmi Evrovizije” predstavlja mlada pevačica Maniža i, pošto je to i učinila – malo ko je ostao ravnodušan. Iz tog razloga, pak, mnogi su se zapitali – zašto ona važi za trenutno najomraženiju predstavnicu, oko koje prašina već nedeljama nikako da se slegne? Čak i scenskim nastupom privukla je veliku pažnju. Iz ogromne haljine, napravljene specijalno za ovu priliku i na kojoj su materijali iz raznih delova zemlje iz koje dolazi, a koje su ukrasili narodi koji tamo žive, „iskočila je” pa ostala u crvenoj odevnoj kombinaciji, kojom je odala počast radničkoj klasi.

Maniža Profimedia

Naizgled, ovoj devojci (29) zamera se to što uopšte peva o Ruskinjama („Russian Woman”), a rođena je u današnjem Tadžikistanu, koji je nekada bio deo Sovjetskog Saveza, prenose strani mediji. Takođe, Maniža je odrasla u muslimanskoj porodici i njen otac se veoma protivio njenoj želji da postane pevačica, kako to, navodi se, „nije dobar izbor za muslimanke”.

Imala je svega tri godine kad je zbog rata napustila Tadžikistan i, sa porodicom se preselila u Moskvu. Studirala je psihologiju, a svira klavir.

Iz tih razloga, ispod brojnih njenih objava na društvenim mrežama jasno se vide pogrdni komentari na njen račun, račun njenog porekla, kao i toga što se zalaže za LGBTQ prava.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike