Bili smo teška sirotinja! Berček o detinjstvu: Više sam zarađivao od stipendije nego što je otac imao penziju

22.12.2021

14:26

1

Glumac kaže da je zbog neuhranjenosti dva puta bio odbijan za vojnu školu

Bili smo teška sirotinja! Berček o detinjstvu: Više sam zarađivao od stipendije nego što je otac imao penziju
Aleksandar Berček - Copyright M.M./ATAImages

Glumac Aleksandar Berček retko se pojavljuje u javnosti, a još ređe odgovara na pitanja o svom privatnom životu. Svojevremeno je gostovao u jednoj emisiji, kada je priznao da je imao veoma teško detinjstvo, te otkrio kakav je odnos imao sa roditeljima. 

- Kada sam bio mali, mene je trebalo samo da nahrane i obuku. Posle sam shvatio da sve moram sam. Kada sam došao 1969. u Beograd sam se osamostalio. To je bilo neko srećno vreme, pa su bile stipendije. Ja sam imao tri - pričao je Berček, pa otkrio da je on zahvaljujući stipendiji imao više novca, nego njegov otac penziju.

Antonio Ahel/ATAImages
Aleksandar Berček

- Ja sam posle druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupio polovnog fiću. Doteram ga kući, a moj otac koga su zvali Lala milicajac kaže: „Čime si ovo došao?”, ja odgovaram: „Autom”, on pita: „Čiji je ovo auto?”, kako sam mu rekao da je moj, on mi nije poverovao, pa je otišao u policiju da me prijavi: 

- I sede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koje znam naši prijatelji. Ali sve je bilo službeno. Rekli su mi: Druže saobraćajnu pokaži, pa kažu mom ocu: „Lalo, njegov je, lepo piše ovde”.

Kako je objasnio, Berčekov otac je bio šokiran, ali istovremeno i iznenađen:

- Eto, a ja ni bicikl nisam uspeo da kupim a on student, ne znam ni šta studira - pričao je Berček.

M.M./ATAImages
Aleksandar Berček

Tada je počeo sam da zarađuje, a pre toga je, zbog siromaštva bio neuhranjeni dečak koji ni u školu nije mogao da se upiše u vojnu školu.  

- Pošto smo bili teška sirotinja, a sirotinja ide u vojne škole i ja se prijavim tamo. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta me odbiju zbog neuhranjenosti. Doduše tamo su na tim pregledima bili pedagozi i psiholozi možda su procenili koliko bih bio poslušan pa me nisu primili. Elem, takmičio sam se u recitovanju u Žablju. Govorio sam Jesenjina i tu me publika iznela na rukama. Posle sam bio u Plani i tu uzmem treće mesto - ispričao je Berček u emisiji „TV lica - Kao sav normalan svet”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike