Sasvim običan svet o susretu sa poznatima: Brena se ne odriče ni centa, Šerifovićeva im liči na Kineza

07.07.2021

07:15 >> 07:23

0

Korisnici Tvitera otkrili su detalje o slučajnim susretima sa zvezdama, te su se mnogi iznenadili detaljima za koje nikad niko ne bi saznao

Sasvim običan svet o susretu sa poznatima: Brena se ne odriče ni centa, Šerifovićeva im liči na Kineza
Copyright Aleksandar Berček, Marija Šerifović, Lepa Brena, Bajaga, Miloš Biković, 24sedam/ATAImages

Javne ličnosti funkcionišu kao i “običan” narod, rade sve što i drugi, iako ih publika često doživljava drugačije. Oni su obični smrtnici koji putuju, imaju probleme, provode se i samo možda žive galantnije od onih koje mediji ne prate u stopu.

I poznate ličnosti imaju pehove, iznose stavove o životnim temama ili nemaju domaće vaspitanje, a to sve pokažu u običnim situacijama na ulici, u razgovoru sa slučajnim prolaznicima. Mnoge očaraju, a neke i razočaraju. Svoja iskustva sa zvezdama opisali su tviteraši na pitanje jednog “kolege”: Koji je vaš random susret sa poznatom ličnošću? Stotine odgovora dočaralo je kakvi su poznati na delu iza kamere, pa iako nije moguće proveriti njihovu istinitost, svakako su veoma zanimljivi.

pročitajte još

Jedna od pevačica koju ljudi izgleda najviše susreću je Lepa Brena, što i ne čudi jer ona i njena porodica decenijama mnogo putuju i kreću se po celom svetu. Brenu su, kako Tviter kaže, najviše sretali na aerodromu, a po onome što su pojedinci izneli, balkanska zvezda se ne stidi toga što gleda na svaki dinar.

– Brena na letu iz Štutgarta, na kontroli prtljaga iz one gajbice kad sam kupio stvari, ostalo mi dva evra i ona uzela i kaže mi: “Nikad se ne odriči para na takav način. I sitne pare su pare”. Ja u komu – fasciniran je bio ovaj mladić, dok se drugi nadovezao:

Lepa Brena ATAImages/Antonio Ahel

– Septembar, 1990, Slovenska plaža, Budva, Free shop. Unutra Brena, Boba i Dragana Mirković (Brena snima film). Nikako da im vrate kusur od dve marke, njemu neprijatno od nas, a ona će: “Ma, šta ti je Bobo, ja sam te pare zaradila” – opisao je tviteraš događaj navodno od pre tri decenije. Susret na aerodromu, kada je jedan muškarac leteo opet sa Brenom, otkrio je jedan manji incident.

– Jednom prilikom smo ja i ostatak putnika leta iz Milana za Beograd čekali Brenu i neku njenu drugaricu da poletimo. Poslednje su ušle u avion i redom išle i stavljale kese u odeljke za prtljag gde je bilo mesta (svaka je nosila više od deset kesa, bile gospoje u šopingu) – zamerio je očito ovaj muškarac tadašnjoj sapatnici.

Još tviteraša ispričalo je iskustva sa poznatima, pa su otkrili da Vlatko Stefanovski navodno kupuje posebnu kartu za svoju gitaru, da je Peđa Mijatović nekada stajao stoperima, da je Zdravko Čolić bio galantan i častio nepoznate klince pićem u kafiću, a Dejanu Cukiću svojevremeno je stala “buba” u Tadeuša Košćuška, te su mu prolaznici pomogli da upali…

Peđa Mijatović, ATAImages/ Antonio Ahel

Bilo je i onih komičnih situacija, ispričali su tviteraši, humanih gestova, komplimenata…

– Sedeo pored Miloša Bikovića na letu Moskva – Beograd. Moram da se pohvalim. Rekao mi je da mu se mnogo sviđa moja torba i da je planirao da kupi baš takvu – navodi jedan muškarac, a drugi se nadovezao o događaju sa glumačkom legendom Aleksandrom Berčekom.

– Aleksandar Berček se raspravlja ispred jednog novosadskog restorana sa nekim drugarom oko toga šta da poruče za jelo kad uđu. Ja prolazim, on me zaustavlja i samo pita: “Fiš ili škembe čorba?”. Rekoh: “Fiš”. Kaže: “Hvala”, okrene se ka drugaru i kaže mu: “Jedemo fiš. Ulazi unutra!”.

– Ja i majka u prodavnici smo srele Mariju Šerifović pre jedno tri, četiri godine i moja majka je mislila da je ona Kinez.

– Sa pokojnom Ksenijom Pajčin, u bulevaru uhvatim taksi i ona uleće pa smo se vozili zajedno jedan deo. Bila je baš lik.

– Bio na pisoaru pored Bajage. Kad smo izašli, kažem drugu “ovaj isti Bajaga”. On kaže: “mentolu, to jeste Bajaga”. Moram češće da se drogiram – nasmejao se mladić.

24sedam/Katarina Mihajlović

Ceca Bojković i pokojni Muci u susednom apartmanu u Sirogojnu. Ja sa decom. Tako i sledeće godine. Pili zajedno kafu i nanovaču više puta pre doručka.

– Dan pre nego što će emigrirati, sedeo sam s Džonijem Štulićem za istim stolom u Zlatnom restoranu hotela Evropa u Sarajevu. Zatražio mi je šibicu, zapalio cigaretu i upitao kakvo je sarajevsko pivo koje sam pio. Rekao sam da je odvratno, pa smo se smejali kao blesavi.

– Mene je Dule Vujošević u kafiću na plaži zamolio da mu pričuvam stvari dok se on kupa u moru.

Slaven Došlo mi stao na stanici dok sam čekala bus i pitao da me poveze do Terazija. Vozio se po gradu u “fići”, promocija nekog filma.

Mile Kitić, ATAImages/ Antonio Ahel

Mile Kitić… Nisam ga ni prepoznao. Naručio piće, ja poslužio… Pita me: “Da li su bile dve dame, pitale za mene?”. Kažem da nisu. Jer ne znam ko je. Dolazi vlasnik, kaže mi: “Kad je Mile stigao?”, “Koji Mile?”, “Pa, Mile Kitić” i pokaže mi na njega. Priđem stolu, pogledam bolje, stvarno on!

Vesna Dedić na Sajmu knjiga. Zveknuo sam je rancem slučajno dok smo sa razrednom obilazili štandove. Nešto je promrmljala, ali nisam razumeo njen “naglasak”.

– Ja sam išla kao klinka u CG stopirala i stao mi Peđa Mijatović. Ja mu rekla “Vi ste meni jako poznati”. Išla sa plaže. U Jerusalimu sam zaustavila nekog čoveka da ga pitam za neku crkvu. On me pitao odakle sam, ja kažem iz Srbije. “Znate li ko sam”, ja kažem “Nemam pojma”. Rotšild.

Pirs Brosnan, Foto: Profimedia

Mnogi su imali priliku da susretnu i svetske zvezde, kako u srpskoj prestonici, tako i širom sveta, pa su se na ovoj društvenoj mreži pohvalili.

– Kris Not (Zverka) bio je gost kod mene u restoranu za vreme posete Beogradu.

– Sudarila se s Pirsom Brosnanom u Vasinoj, on izlazio iz knjižare, ja žurila, čovek me prigrlio, ja se pet minuta pitala ko je brate ovaj dobar frajer. Kad mi je mozak proradio, jedva živa ostala.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike