Tužnih 40 dana od smrti Marinka Rokvića: Porodica i prijatelji održali pomen poznatom pevaču (FOTO/VIDEO)

15.12.2021

09:06

0

Preminuo je u Beogradu, 6. novembra, a sahrana je održana pet dana kasnije, na Novom bežanijskom groblju

Tužnih 40 dana od smrti Marinka Rokvića: Porodica i prijatelji održali pomen poznatom pevaču (FOTO/VIDEO)
marinko rokvic pomen DArio ROkvic foto 24sedam (2) - Copyright 24sedam

Danas, 15. decembra, održan je četrdesetodnevni pomen pevaču Marinku Rokviću. Tim povodom, članovi porodice i brojni prijatelji okupili su se na Novom bežanijskom groblju sa velikom tugom, u jutarnjim satima.

Nešto pre 10 časova na groblje, gde Marinko počiva, stigao je njegov sin Nikola sa suprugom Bojanom, a već su se na tom mestu našli prijatelji, kao i sveštena lica. Ubrzo potom pojavili su se i pevačev sin Marko, ali i njegov vanbračni sin Dario, koji je došao iz Kanade na pomen ocu, kao i njegova supruga Slavica.

Iako su se suzdržavali, na licima Marinkovih najmilijih videlo se da im nije lako, te da je tuga za njim velika. Njegova supruga Slavica u jednom trenutku nije izdržala i počela je da plače dok je stajala uz Marinkove i njene naslednike. 

Pored nje, kum pokojnog pevača nije mogao da prestane da plače, a u jednom trenutku mu se i slošilo.

24sedam/Ivan Mitić
 

Pevač je preminuo 6. novembra nakon teške borbe s kancerom pankreasa, pisalo je u saopštenju porodice Rokvić.

- Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv njegove bolesti i znali smo od samog početka da su male šanse da preživi. No, nismo gubili nadu i uzdali smo se u njegovu snagu i zdrav način života koji je vodio, kao i neverovatnu želju prema životu i ljubav prema svima nama. Za života je ispunio sve što je mogao. Došao je iz malog mesta, Bosanskog Petrovca, sa samo 14 godina u Beograd i napravio je sve što je napravio. Veoma sam ponosan na njega zbog svega što je postigao, a najponosniji sam na to kako se nosio sa svim u poslednjih godinu dana. Nije nijednom zakukao, a to je izraz čojstva i ono je veće od junaštva. Zaštitio nas je od svoje patnje i bola ne govoreći nam koliko mu je teško. Sve smo uradili što smo mogli i on isto, ali protivnik je bio mnogo jači. Verujem da je moj otac sada na nekom lepšem mestu - ispričao je za „Story" sin pokojnog Marinka, Nikola, u prvoj ispovesti posle smrti oca. 

Inače, pevač je sa suprugom Slavicom dobio i sina Marka. Pre braka, dobio je i sina Darija. Pošto on živi u Kanadi, pretpostavlja se da je to razlog zašto nije mogao da dođe na očevu sahranu, prenosili su domaći mediji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike