"Od samog početka smo znali da su male šanse da preživi..." Prva ispovest Nikole Rokvića nakon očeve smrti

14.12.2021

22:45

0

Autor: Marija Mitić

Pevač otkriva kroz kakvu je agoniju prošla čitava njihova porodica u poslednjih godinu dana zbog Marinkove iznenadne bolesti i smrti

"Od samog početka smo znali da su male šanse da preživi..." Prva ispovest Nikole Rokvića nakon očeve smrti
ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Marinko Rokvić napustio nas je 6. novembra u 68. godini, nakon kraće, teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu i sinove Daria, Marka i pevača Nikolu, koji je sada smogao snage pa po prvi put progovorio kroz sve što su prošli u proteklom periodu.

U razgovoru za Story pevač je najpre progovorio o osećanjima koja su prožimala kako njega, tako i ostatak porodice u poslednjih mesec dana.

- Otkako je otišao Marinko, dosta toga osećamo, mnogo je pomešanih emocija, sećanja i naravno, stanje prvog šoka je uticalo da se emocije pomešaju. Moja porodica oseća veliku ljubav. Što smo ga imali, što ga imamo za oca, supruga, brata i dedu. Bio sam prisutan kada su mi se deca rađala i kada mi je otac otišao. U tom trenutku oseti se slična bezgranična ljubav prema najbližem, koju ne osetite tokom života. Posle toga dolazi tuga, praznina... Ali pošto imamo takvog oca, neopisivu bol u dosta trenutaka zameni ponos, čak i radosna tuga - rekao je Nikola, a potom se prisetio trenutka kada Marinku bio dijagnostifikovan kancer.

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv njegove bolesti i znali smo od samog početka da su male šanse da preživi. No, nismo gubili nadu i uzdali smo se u njegovu snagu i zdrav način života koji je vodio, kao i neverovatnu želju prema životu i ljubav prema svima nama. Za života je ispunio sve što je mogao. Došao je iz malog mesta, Bosanskog Petrovca, sa samo 14 godina u Beograd i napravio je sve što je napravio. Veoma sam ponosan na njega zbog svega što je postigao, a najponosniji sam na to kako se nosio sa svim u poslednjih godinu dana. Nije nijednom zakukao, a to je izraz čojstva i ono je veće od junaštva. Zaštitio nas je od svoje patnje i bola ne govoreći nam koliko mu je teško. Sve smo uradili što smo mogli, i on isto, ali protivnik je bio mnogo jači. Verujem da je moj otac sada na nekom lepšem mestu - rekao je Nikola i dodao kako njegova deca reaguju na vest o smrti dede:

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Despot je u nekim trenucima bio ljut što je deda otišao, pa je rekao da će postati naučnik i naći lek protiv smrti kako bi vratio dedu. Leona kaže da je njen deda otišao na nebo i da "amin" (tako zove Boga) čuva dedu. Traži da ide u crkvu i da se pomoli za njega. Dariova deca su u Kanadi, a on je došao na pomen. Zbog svega što je imao prethodno dogovoreno, nije mogao da dođe na sahranu, ali sada je s nama u Beogradu i ostaće 10 dana. Majka se drži dobro. Naravno, ima trenutaka kada se oseti ogromna tuga i nedostatak, ali neretko smo na okupu ili je tu neko od rodbine – uvek smo uz Slavicu i trudimo se da se sećamo lepih trenutaka, da ne upadamo u prevelika očajanja. Sećamo se Marinka po divnim osobinama i svega ljudskog što nam je ostavio u amanet.

Pevač je potom otkrio kako je Marinko saznao da ima ovu opaku bolest.

- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je ovde došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, lekari su videli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi - završava Nikola.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti