Ne, ti ne možeš otići: Oglasila se Marinkova udovica, ne može da se pomiri sa gubitkom (FOTO)

27.11.2021

20:04

0

Autor: Marija Mitić

Tuga njegovih najbližih ne prestaje

Ne, ti ne možeš otići: Oglasila se Marinkova udovica, ne može da se pomiri sa gubitkom (FOTO)
ATA Images/Miloš Rafailović

Pevač Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra, a tuga njegovih najbližih ne prestaje.

Sada se na svom Instagram nalogu oglasila i pevačeva supruga Slavica Rokvić, koja je uz zajedničku fotografiju sa suprugom napisala:

 - Ne, ti nikada od mene ne možeš otići, anđele moj - 

Printscreen Instagram/ slavicarokvic
 

Pre nekoliko dana, Slavica se takođe na ovoj mreži oprostila od svog supruga emotivnom poruko koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

 - Jutro, to sumorno subotnje jutro. Tišina, koja ne umiruje već razdire grudi. Srce koje od bola savija leđa, s mukom se ispravljam i mislim da pobedu nosim. A koga sam pobedila? Skrhana u trenu u meni puca svaki atom postojanja, ludilo koje preti da nadjača razum. Tuga koja me bez pitanja uvlači u svoje skute. Osećaj borbe jenjava i gubi se u daljini. Smiraj, a da li je? Samo na tren i on se gubi. Poraz, patnja, očaj, neverica, nedostatak vazduha…Svetlost koja podiže i plaši. Svest koju ne priznajem jer surovim grčenjem iskrivljuje i kvasi mi lice. Boli i odjednom znam da se sa njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš… Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz. A ti u postelji uzvišen, veličanstven, dostojanstven sa osmehom na licu usnulog i slobodnog poput ptice sa likom svetačkih nijansi. Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje reči: "Slavuju, ne tuguj radosna budi". Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim. Izvini, želela bih, ali je ne pronalazim -  napisala je Slavica tada.

Pored supruge Slavice, Marinko je iza sebe ostavio i sinove Marka i Nikolu i unučiće koji su takođe neutešni zbog njegove smrti.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti